Черен петък залива потребителите с невероятни отстъпки

Както и всяка година, по традиция в последната седмица на ноември ще се проведе кампанията, известна с наименованието “Черен петък” (Black Friday).

Черен петък

Тази година се пада тя да стартира на 27-ми ноември (в петък). Големи отстъпки ще предложат редица български и световни търговци за различни продукти.

Припомняме ви, че при миналогодишните намаления бяха продавани таблети, телефони и други продукти на цени с 50% отстъпки и повече…

Действително “Черният петък” успява да предложи наистина изгодни сделки за потребителите за някои продукти. Разбира се, зависи от конкретния търговец.

Напливът от множество поръчки в този ден допринася и за забавяне на тяхната доставка, в сравнение с традиционно обявения срок в сайтовете на търговците (при поръчки онлайн), но въпреки това всеки, който ще предлага “големите отстъпки” е обявил в какъв срок ще достави поръчаните продукти.

Терминът “черен петък” за първи път възниква във Филаделфия като за такъв ден полицията тогава определя деня след Деня на благодарността, когато има много задръствания. Този ден се смята и за първия от коледния пазар. Към днешна дата хората го свързват най-вече с големи намаления, отстъпки на различни продукти.

В България някои офлайн магазини също ще предлагат продукти с големи намаления за покупка “на място” от техните магазини.