Новата игра Uncharted: The Lost Legacy поставя в центъра на вниманието две дами – търсачки на антики

Приключенията на емблематичния Нейтън Дрейк достигнаха до своя край в гейм поредицата Uncharted 4: A Thief’s End, но това по никакъв начин не означава края на Uncharted серията. Особено при положение, че си говорим за франчайз, пълен с интересни персонажи, оставали за момента извън светлината на прожекторите. Новата The Lost Legacy ни захвърля в ново лудо приключение, облечено във фотореалистична визия, което поставя в централните роли две добре познати на феновете дами – Клоуи Фрейзър и Нейдийн Рос.

В крайна сметка, при старта на хитовата поредица преди точно десет години, много критици и геймъри започнаха да наричат шеговито Нейтън „мъжкия отговор на Лара Крофт от Tomb Raider“, така че беше крайно време да видим как ще се справят дамите в света на Uncharted. Още повече, че появилата се за първи път в Uncharted 2: Among Thieves Клоуи беше образ, който открадна шоуто от мистър Дрейк и верния му другар Съли в много ситуации, а мистериозната и безмилостна Нейдийн, сериозно вгорчи живота на симпатичния ловец на съкровища в Uncharted 4: A Thief’s End и е героиня, за чиято история геймърите със сигурност биха искали да научат повече.

Шест месеца след като видяхме как Нейтън Дрейк се оттегля от рисковите си приключения, за да се отдаде на кротък семеен живот със съпругата си Елена, Клоуи продължава да ври и кипи в бизнеса с антики, които придобива често по не особено легален начин. Новата й мисия е свързана с откриването на счупения бивник на Ганеша – безценен артефакт, който дръзката героиня трябва да отмъкне изпод носа на коварния си противник Асав. Начинанието се оказва твърде сложно за сам човек и Клоуи се оказва принудена да потърси помощта на Нейдийн. Необичайната двойка трябва да се сработи по време на опасното си приключение, като всяка от героините преследва своята цел и вярва в собствените си морални ценности. Резултатът от това сработване очаквано е серия от култови ситуации.

Замислен първоначално просто като пакет с допълнително съдържание (DLC) към Uncharted 4, The Lost Legacy, в крайна сметка придобива облика на напълно легитимна Uncharted игра, която се радва на върхови оценки от страна на критиците, хвалещи страхотната кинематографична визия и адреналиновия геймплей и изразяващи надежди, че приключенията на Клоуи и Нейдийн ще бъдат продължени в нова поредица. Според много ревюта двете дами са най-свежите възможни наследници на Нейтън и Съли и са повече от способни да продължат легендата Uncharted.

Още по-добра новина за феновете е, че Uncharted: The Lost Legacy се предлага на двойно по-ниска цена спрямо стандартната за ново PlayStation 4, при това с подарък под формата на още една пълна игра – дигитално копие на Jak and Daxter: The Precursor Legacy. The Lost Legacy направи своята премиера на 23 август и вече може да бъде намерена в магазините на единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас – Pulsar Games.

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=-PhhiKPHTWM&feature=share

Играта е и чудесен подарък за приятели, които обичат приключенията и качествените занимания в свободното време. Ако търсите и други подаръци, разгледайте мъжките кожени гривни и мъжките часовници на Trendhim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*