последни

Какво съветват дизайнерите при реновирането на бани

Направете интериора, не само стилен, но и уютен с функционални мебели, за да е удобно и с осветление по добре замислен сценарий, за да изпълнявате ежедневните си задачи по-лесно. В тази публикация ще разкажем какво друго съветват дизайнерите.

 

  1. Не забравяйте за функционалността. Според дизайнерите, основната цел във всеки интериор е създаването на функционално пространство. Следователно, дори ако масата за хранене трябва да се замени с по-малка и да се добави допълнително легло, е добре да го направите. Така ще може да организирате вечери с приятели, дори и в малък апартамент, а  гостите да остават за през нощта.
  2. Не използвайте твърде много цветове. За да направите малко пространство не е желателно да се използват много цветове наведнъж – два или три са достатъчно. За да направите интериора интересен ще ви помогнат малките цветни акценти (те могат да бъдат, например, вази, декоративни възглавници и пр.), както и играта с текстурите.
  3. Не се отказвайте от черния цвят. Противно на общоприетото схващане, черното може да бъде стилно и привлекателно, и понякога дори е необходимо да се използва. Според дизайнерите, малките акценти в черно като корнизи или рамки за картини, добавят контраст и обем към пространството.
  4. Обърнете внимание на огледалото за баня. Дизайнерите не се уморяват да ни призовават да се използват в интериора повече и по-обемни огледала, за добавяне на повече „въздух“, за визуално уголемяване на пространството, както и за включване на малко драма. Ако поставите огледало пред висящи или настолни лампи, пространството ще се изпълни със светлина и интериора ще стане по-интересен.
  5. Забравете думата „мода”. Не забравяйте, че интериора е добре да бъде проектиран “извън временните и краткотрайни тенденции”. Не залагайте на модата – по-добре е да  обърнете внимание на триковете, които дизайнерите използват. И ако искате, можете да комбинирате съвременни и стари неща в интериора, за да премахнете границите „преди“ и „сега“.

 

Източник: https://bania24.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*