“Гладиатори на колела” представят красотите на България като фон на модерни гладиаторски битки

Колоездачната надпревара „Гладиатори на колела“ е уникално по рода си събитие, което преобръща представите за спортно шоу. Необичайният бутиков веломаратон (до участие се допускат максимим 24 участника, Бел.ред.) се провежда в българската част на поречието на река Дунав, като трасето на участниците използва 530-километров участък от веломаршрута “Дунав Ултра”.

По този начин в рамките на само 40 часа, атлетите-велогладиатори преминават през няколко десетки изключително интересни и екзотични места и обекти от Видинско до гр. Силистра, вкл десетки антични обекти, руини, български села и градове по поречието на река Дунав. Идеята е уникална не само за страната, а интересът към събитието от чужбина беше отчетен в края на това лято.

Същевременно през лятото на 2017-та година организаторите на събитието Диджитал Сова и КК Дунав Ултра продуцираха заснемането от земя и въздух на най-интересните моменти от това необичайно и внушително с мащабите си спортно зрелище.

Специално за въздушните снимки бяха наети професионалните пилоти на дронове от друг нашумял проект свързан с красотите на страната – “България от високо”. Общо 12 общини партнираха на организаторите предлагайки логистична подкрепа, а Министерство на Туризма даде своя институционален карт-бланш на случващото се.

И резултатите са наистина впечатляващи. Иновативният подход, мащабът и визията на продукцията при реализиране на цялостната идея на проекта „Гладиатори на колела“ преобръща представите за региона на 180 градуса, като го представя като едно от най-интересните и атрактивни места не само в страната, а и на континента.

Фейсбук страницата на събитието вече се радва на нарастваща популярност в чужбина – на практика повече от половината ни фейсбук фенове вече са чужденци – похвалиха се организаторите.

Броени дни преди премиерата на късометражното видео посветено на „Гладиатори на колела“ (очаква се това да се случи по време на фестивала „Дни на предизвикателствата“ – 29.11-01.12), гледайте накуп предхождащите го три невероятни тийзъра, включващи някои от най-впечатляващите кадри и гледки от Северна България.

Не пропускайте да видите Тийзър N3, който ще ви остави без дъх пред някои от красотите на Дунавския регион.

Всички тези активности целят да популяризират поречието на река Дунав в България, представяйки го като атрактивна туристическа дестинация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*