Започва първият сезон на българската лига за електронни спортове

Българската лига за електронни спортове Game Ninja League 2018 ще се проведе в два сезона, които се играят в онлайн и офлайн фази. Игрите, които са включени в лигата са CS:GO, Dota 2, League of Legends (отборни 5vs5) и Hearthstone (индивидуални 1vs1). Ще има сезони – всеки сезон е разделен на 2 полусезона. А всеки полусезон включва в себе си три отделни фази: отворена онлайн квалификация, групова онлайн фаза и онлайн плейофи.

В края на всеки полусезон ще се излъчва един победител, който ще участва на LAN сезонни финали. След приключването на сезон първи и сезон втори на лигата, отборите, участвали в груповите фази, ще бъдат поставени в постоянна годишна класация на база на тяхното представяне.

Победителите от двата сезона на Game Ninja, както и 2 отделни отбора, класирани от затворена квалификация, проведена с отбори, поканени от годишната класация, ще участват на кулминационното събитие на годината – Game Ninja Finals 2018.

Как можете да участвате в Лигата?

В следващите два уикенда ще бъдат проведени квалификации по четири от най-популярните електронни спортове в света. Това са Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 и League of Legends. Те ще бъдат проведени онлайн и записването за тях е напълно безплатно.

Отворените квалификации са входната точка за българските отбори и играчи, които искат да се състезават във вълнуващия и предизвикателен формат на лигата. Лимитът на участниците, които могат да се запишат за квалификациите, е само 64, а от тях 8 ще продължат в следващия етап на групова фаза.

Участието в Game Ninja League позволява на участниците не само да тестват уменията си срещу най-добрите българи, но и да се борят за страхотни печалби, като наградният фонд за първи сезон е общо 9 700 лева.

Повече информация и записвания са достъпни тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*