Как да различавате оригиналните парфюми от фалшивите?

Обичате да купувате някои класически и маркови парфюми за себе си или може би да подарявате такива на вашите близки? Но познавате ли дупликите, които наводниха пазара изключително и за които е трудно да бъдат различавани от оригиналите?

Предлагаме ви някои начини да разграничавате истинските от фалшивите парфюми.

  1. Проверете дизайна

За да се предотвратят някои правни проблеми, дублиращите се производители на парфюми добавят лека промяна в опаковката, дизайна или шрифта на името на парфюма. Винаги правете вашите проучвания за парфюмите и обръщайте внимание на това как изглеждат, преди да ги закупите!

  1. Обърнете внимание на „завършването“ на продукта

Фалшивите продукти обикновено нямат т.нар. довършителни работи. Или стъкленият контейнер би бил прекалено груб, или шрифтовете и детайлите биха били краткотрайни и с много лошо качество. Истинските продукти винаги се отличават с напълно гладка и красива визия, която просто изпълва окото с радост.

  1. Опаковката е друг ключов диференциращ елемент

Оригиналните парфюми имат чист целофан, обвит около кутията. Докато фалшивите парфюми нямат такава обвивка. Ясната целофанна опаковка играе основна роля при идентифицирането на истинските от фалшивите, тъй като маркира автентичността на производителя на съответните продукти, които планирате да закупите.

  1. И нещо много лесно да се открие – проверете правописа

При фалшивите парфюми има голяма вероятност да забележите и някои правописни грешки. Те могат да бъдат незначителни превключвания на Е или А или други букви, които може да не са видими на пръв поглед, но с внимателни наблюдения и едно наум за този знак можете лесно да ги различите.

  1. Фалшивите производители обикновено избягват картона

Оригиналните парфюми винаги и винаги имат картон вътре в кутията, в който се съхраняват, за да не се повредят бутилките при движение. Фалшивите никога не се съсредоточават върху такива подробности. Изумително е в колко прости неща могат да бъдат открити разликите, нали?

  1. Проверете цвета на парфюма

Колкото и добре да копират псевдопроизводителите, те просто не могат да възпроизведат оригинала напълно. Цветът на парфюма е голям индикатор, запомнете добре това. Той би бил твърде светъл или твърде тъмен в сравнение с този на оригиналния продукт.

  1. Сериен номер и баркодове са също важни знаци

Истинските парфюми ще имат сериен номер и баркодове в края на кутията, а също и върху парфюмната бутилка. Няма да получите подобно сертифициране при фалшиви парфюми.

  1. Ароматът винаги ще бъде различен. Абсолютно винаги

Това би било по-лесно да се разбере и забележи, тъй като разликата в аромата може да бъде първото нещо, което отличава фалшивия парфюм от този на оригиналния производител. Въоръжете се с остро обоняние!

  1. Качеството на капачката на бутилката има значение

Капачката на бутилката на парфюма също играе важна роля при различаването на имитациите. Истинските парфюми имат здрава и качествена капачка с добро уплътнение, докато фалшивите биха били лесно чупливи и изработени от лошо качество.

Сега знаете разликата между истинските и фалшивите аромати! Пазарувайте уверено и нека нищо не ви безпокои, защото това как ухаете има голямо значение. Нашият мирис е нашата визитка картичка. И той не може да бъде фалшив, нали? Постарайте се винаги да ухаете хубаво и скъпо, когато искате вратите пред вас да се отварят с лекота!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*