Как да декорираме стените

Предлагаме Ви няколко варианта за декорация, с която да внесете своята идентичност всяко помещение.

1. Тапети

Обикновено и достъпно за всички. Днес това може да се направи дори и без помощта на професионален дизайнер. Трябва само да изберете тези, които харесвате и да изберете хоризонтална или вертикална комбинация.

2. Панели за декорация на стени

Ярък и привлекателен акцент, който все още е на върха на популярността на декоративните стени. Ако не ви харесва нито едно от предложените изображения, можете да поръчате отпечатването на избрани снимки или рисунки.

3. Довършителни материали

Стената, облицована с декоративна тухла, камък, камъчета, мозайка и др. изглежда красива. Един от интересните начини за украса на стена е декоративна мазилка. Тя помага да се скрият малки дефекти на стената. Можете да използвате декоративна мазилка, за да създадете на стената изпъкнали геометрични форми или шарки.

4. Боя

Можете да използвате акрилни бои за боядисване или боя на водна основа, за да създадете контрастираща стена. Ако монотонната, макар и ярка, повърхност не ви вдъхновява, направете я раирана или на квадрати.

5. Снимки и снимки

Невероятни аксесоари, които се вписват във всеки стил. Всяка снимка е ярък акцент, така че те не трябва да бъдат прекалено много. Можете да създавате както цветни, така и черно-бели композиции. Също така на стената можете да нарисувате голямо дърво, след което да го превърнете в родословно дърво с помощта на семейни снимки.

6. Жива стена

Необичайни и рядко открити в нашите апартаменти декоративен елемент. Специалната система за напояване прави това цветно устройство почти автономно. Разбира се, ако осигурите достатъчно осветление. Живата стена може също да бъде заменена с обикновени саксийни растения в тесен шкаф или отворени рафтове.

7. Огледала

Оригиналния начин не само да украсят стаята, но и да добавите светлина и размер към пространството. Можете също така да направите огледална стена или да поставите огледални плочки.

8. Тъкани панели

Наскоро се появи нов тип стенен декор. Това са парчета плат, които са прикрепени директно към повърхността или са прикрепени към велкрото, така че да може да бъдат извадени и измити. По-лесният начин да украсите стена с текстил е да закачите плат или килим-картини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*