ПРЕМИЕРА! РЕКЛАМНО ВИДЕО ЗА ДУНАВ УЛТРА 2019 СПИРА ДЪХА…

(Read in English HERE) Първото официално видео на придобиващото все по-голяма популярност в страната и чужбина колоездачното приключение “Дунав Ултра” е вече тук. Клипът, който вече се разпространава в Интернет, е част от рекламната кампания на събитието, което ще се състои в края на лятото на 2019 г.

Видеото включва кадри заснети по време на тазгодишното издание на спортно-приключенското предизвикателство по едноименния веломаршрут. През м.септември т.г., 30 колоездача от България и Румъния се събраха в гр. Видин, за да се впуснат в екзотично вело-пътешествие, преминавайки през всички крайдунавски градове в България и достигайки крайна точка  – Черно море в района на с.Дуранкулак, обл.Шабла. (фото-галерия)
Общата дистанция, която всички тогава трябваше да изминат беше близо 700 км. Най-бързият екип преодоля разстоянието за 38 часа, а последните достигнаха крайната цел в рамките до 5 дни.

Интересно е, че многодневният колоездачен преход “Дунав Ултра” не е състезание. В него целта не е да победиш останалите, а да се потопиш в приключение по поречието на река Дунав, предизвайки най-вече самия себе си. Това предоставя възможност в събитието да кандидатстват за участие както по-напреднали вело-ентусиасти, така и абсолютни аматьори в колоезденето и запалени любители на пътешествията.

Поемайки по дългата дистанция, участниците спират до едни от най-интересните културно-исторически обекти и природни забележителности по поречието на Дунав у нас, като същевременно преминават през близо 80 населени места – част от веломаршрута “Дунав Ултра”.

Актуалното видео включва именно такива обекти – площад “Свобода” в гр. Русе, крепостта Баба Вида в гр.Видин, Танк Т34 и Дунавски парк в гр.Силистра, мемориал Христо Ботев в гр. Козлодуй, руините на кастел Димум в гр.Белене. Кадри с главозамайващи природни красоти и впечатляващи хоризонти представят допълнително Дунавския регион както никога до сега.

Именно каузата за популяризиране на населените места по поречието на река Дунав в България прибавя допълнителна стойност към приключението, и предизвиква нарастващ интерес към веломаршрута “Дунав Ултра”.

Друго привличащо в “Дунав Ултра” събитието е, че по време на прехода ползването на собствен придружаващ автомобил е позволено. Логистиката на всеки участник или екип е изцяло спрямо неговите лични желания, възможности или приоритет.
Това прави приключението още по-вълнуващо и на практика може да ангажира и приятели на колоездачите-приключенци, които също да участват косвено в “Дунав Ултра”.

Само преди броени дни приключи и предварителна регистрация за “Дунав Ултра” събитието през 2019-та, което ще премине под мотото Via Pontica. Пресечната точка с древният римски Черноморски път (Via Pontica) е и районът на крайната точка, която достига веломаршрута “Дунав Ултра”.

Според предварителната информация, интересът както в България, така и Румъния е изключително висок – до момента общо 94 души са заявили намерение да се включат в приключението в различни категории – “Индивидуално”, “Екип 2-ма” и “Екип 4-ма”.

Всички те получиха преференциална възможност да закупят индивидуален стартов пакет, една седмица преди официалния старт на продажбите (края на месец ноември т.г.). Опцията е ценна предвид факта, че организаторите вече анонсираха, че за да гарантират високо качество на събитието, ще ограничат желаещите да вземат участие до 100 души.

Специална допълнителна квота ще гарантира участието на колоездачи-приключенци от Румъния и желаещи да се включат от други страни. Цената на която ще бъдат пуснати в продажба стартови пакети ще бъде до 120 лева за категория “индивидуално”, и до 240 лв за категория “Екип 2-ма”.

Настоящото видео е първо от поредица от общо 7 рекламни клипа, посветени на някои от най-интересните “спирки” от веломаршрута “Дунав Ултра” и едноименното събитие. Останалите видеа ще можем да гледаме от м. януари, 2019 г.

Очаква се събитието “Дунав Ултра” да е едно от най-интересните спортно-туристически прояви у нас през 2019 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*