последни

Кока-Кола Хеленик подкрепи талантливи младежи в областта на финансите

Кока-Кола Хеленик подкрепи Националното състезание по финанси и счетоводство, като предостави на класиралите се на първите 10 места участници в него 4-месечен платен стаж. Той ще бъде във финансово-счетоводните отдели към Центъра за споделени услуги на Групата Кока-Кола Хеленик, която оперира в 28 държави. Победителите бяха отличени на официална церемония, която се проведе в УНСС, в присъствието на академичното ръководство на университета, представители на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) и Кока-Кола Хеленик, както и над 200 ученици и преподаватели от столицата и страната.

По време на своя стаж младежите ще имат възможност да приложат на практика наученото в университета и да надградят знанията си, като почерпят от опита и уменията на български и чуждестранни специалисти в областта. За класиралите се на първо място в състезанието, компанията предостави и две парични награди в размер на 1500 лв. – те отидоха при възпитаниците на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) Владимира Тонева и Златко Атанасов.

„Много съм щастлив, че успях да постигна тези резултати и че вече съм с „единия крак“ в университета. Благодаря много на моите преподаватели за подкрепата и знанията. Радвам се и че чрез наградата на Кока-Кола Хеленик ще мога да видя и какво е на практика да си част от финансово-счетоводен отдел на такава голяма компания и с нетърпение чакам първия си работен ден“,  спорели Златко по време на събитието.

„Връзката между средното и висшето образование, науката и бизнеса е съвсем естествена и тази наша съвместна инициатива с АИУБ доказва това“, заяви ректорът на УНСС – проф. д.ик.н. Стати Статев, който съвместно с проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ и зам.-ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, откри церемонията и поздрави гимназистите за успешното им представяне.

Националното състезание по финанси и счетоводство е един от вече утвърдилите се образователни конкурси, в който дванайсетокласници от цялата страна се съревновават, демонстрирайки познания и умения в тази сфера. То се провежда за трета поредна година, а в настоящото издание взеха участие рекорден брой ученици – над 500 младежи от 30 гимназии в страната.

„Изборът да подкрепим тази инициатива не е случаен. Една от водещите мисии на компанията е именно да подпомагаме кариерното ориентиране и развитие на младежите чрез разнообразие от менторски програми, стажове и практики в нашите отдели. Щастливи сме, че сега ще предоставим и на тези млади хора възможността да се докоснат до практиката и бизнеса, а защо не дори и да стартират своята кариера още преди да са започнали своето следване в университет,“ допълни Мирослава Маркова, Мениджър Човешки ресурси към Центъра за споделени услуги на Кока-Кола ХБК.

Кока-Кола в България  работи за повишаване на интереса и мотивацията на младите хора в страната чрез съвместната си програма с Джуниър Ачийвмънт България Youth Empowered. Чрез работа с ментори от бизнеса, НПО сектора, сферата на образованието и др., програмата цели да подкрепи младежите у нас в техните първи стъпки към успешна професионална реализация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*