8 невероятни истории, които напомнят, че „Ние сме животните”

 

Пред 150 души авторите на „Българите! Забравените постижения” припомниха защо трябва да се отнасяме с уважение към останалите животински видове на планетата.

 

Младият екип, който дебютира с уникалното издание „Българите! Забравените постижения”Делян Момчилов и илюстраторът Стен Дамянов – се завръща с ново вдъхновяващо издание, което припомня, че „Ние сме животните“.

Пред над 150 души, които уважиха премиерата на цветното илюстровано издание на 9 май от 19:00 ч, двамата превърнаха сцената на „Терминал 1” в арена, на която изправиха човека и животните едни срещу други и повдигнаха темата за експлоатацията над животните, изчезващите безвъзвратно видове и безразличието на повечето хора по тема, която засяга всички ни.

Талантливите NIYA & live band се превърнаха в гласа на осемте смели герои на книгата и понесоха публиката из лондонските улици, през Алпите, бруклинските гаражи и джунглите на Камбоджа под звуците на „This world”, „7 Nation Army”, „The Dogs days are over” и други.

Малко след като отговорният редактор на книгата Христо Блажев и пиарът на издателство „Сиела” Темз Арабаджиева представиха изданието (и своите котки), на сцената се качи Явор Гечев от фоданция „Четири лапи”, който искрено благодари на Делян Момчилов и Стен Дамянов за подкрепата на каузата и подчерта, че малко са хората, които биха се съгласили 1 лв. от всяко копие да бъде предназначен за операции на бездомни животни. Tака книгата ще се опита поне малко да допринесе за по-лек живот и за тях.

Може би единствените животни вън от кучета и котки, които внуците ни ще видят, ще бъдат в учебниците или в интернет… Само за последните 100 години човечеството е отговорно за изчезването на 60 процента от дивите животни по света…”, подчерта Делян Момчилов.

В „Ние сме животните“ ще откриете историите на осем смели животни, вдъхновили някои от познатите ни анимации и доказали, че  хората не сме единствените същества, които могат да изпитват емоции, да са смели и да носят добро. Прочетете ги.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*