последни

Какво куче да си вземем от Bazar.bg

Щом четете тази статия, значи вече сте разбрали, че домът е дом тогава, когато в него има куче. Но как да изберете? С голямото разнообразие от кучета в Bazar.bg може да е малко трудно в началото, но тук ще ви ориентираме как да намерите домашния любимец, от който се нуждаете.

Кучетата са прекрасни спътници и носят радост на много домакинства. Трябва обаче да сте сигурни, че сте избрали подходящото куче за вашето семейство и начин на живот. Има голямо разнообразие според личност, темперамент и физическа активност сред различните породи кучета. Трябва да вземете под внимание всички тези съображения при избора на четириного, което да се присъедини към вашето семейство.

Времето е важно

Помислете колко време и енергия можете да отделите на кучето. Ако работите дълги часове с продължително пътуване, вероятно няма да имате достатъчно часове, които да прекарате заедно. Ако кучетата не получат достатъчно внимание от своите стопани, те могат да станат гневни или много нещастни. Вниманието означава повече от просто любов и обич.

Решете какъв размер куче искате

След като сте направили първоначалното си изследване и сте решили да се сдобиете с куче, трябва да решите какъв размер е най-подходящ за вас. Ако имате само малко пространство, може да не искате да вземете много голямо куче. Помислете какво искате – малко куче в скута ви или голямо, което да плаши потенциалните натрапници?

Запознайте се с нуждите от физическа активност

Тъй като кучетата са били отглеждани в дива среда за различни цели в продължение на много векове, те имат много различни нужди от физическа активност. По принцип отглеждането на породи (коли, овчарки), работни породи (немска овчарка) и ловни породи (лабрадори) се нуждаят от много упражнения и място. Дори и най-малките кучета като чихуахуа се нуждаят от ежедневна активност, игри и тренировки. Разбира се, има породи, известни с ниските си нужди от упражнения, включително големи кучета като неаполитански мастифи и малки кучета като померани.

Помислете за темперамента на породата

Кучешката порода може да окаже значително влияние върху личността. Някои породи, като Weimaraners, са просто твърде големи и високо енергийни, за да са около малки деца – те могат да играят твърде много и силно.

Изследване на здравните нужди на всяка порода

Всяка порода кучета идва със собствен набор от известни здравословни проблеми. Например, тъй като са били отглеждани с много плоски лица и изпъкнали очи, мопсовете са известни с чести наранявания на очите и хронично дразнене и болка. Трябва да решите дали рисковете за здравето на дадена порода са приемливи за вас.

Помислете с колко поддръжка можете да се справите

Породите с дълги козини като коли може да са красиви, но те изискват често ежедневно четкане, за да пазят козината си от заплитания и падене. Заплитанията не са просто грозни – те могат да се превърнат в болезнен проблем. Късокосместите породи ще се нуждаят само от редки четкания и може да са по-добър избор за собственик, който не иска да отделя много време за грижи.

Изберете куче на подходяща възраст

Последният фактор, който трябва да вземете предвид, преди да търсите куче, е дали искате малко кученце или възрастно куче. Има различни ползи и недостатъци и в двата случая.

Запознайте се с потенциални кучета

След като сте направили изследването си, ще искате да се срещнете с кучето, което обмисляте да купите. Уредете среща със собственика, за да се запознаете. Опитайте се да прецените личността на кучето, като си играете с него. Това много ще ви помогне за подходящия избор.

Обърнете специално внимание, за да проверите поведението на кучето с деца. Това е особено важно, ако вече имате малки деца във вашето домакинство, но също така е от решаващо значение, ако планирате да имате деца в бъдеще. Не забравяйте, че кучето може да е с вас 15 или повече години – не предполагайте, че всички кучета просто ще могат да се адаптират към въвеждането на дете. Ако нямате деца, помолете приятел да доведе децата си заедно с вас, когато посетите избраното от вас четириного.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*