Подготвя се първото българско списание на тема киберпънк

Българското онлайн списание ShadowDance подготвя първото си луксозно печатно издание, посветено на темата за киберпънка. За да успеят да реализират своя проект, авторите организират кампания за споделено финансиране.

“Спряхме се именно на кампания за споделено финансиране, защото вярваме искрено, че колкото повече хора научават, че в България се прави фантастика и че се обговарят и изследват фантастичните жанрове, толкова по-лесно можем всички заедно да приложим тази голяма лупа на въображението, която ни обединява като фенове, към проблемите на днес и тук, и да творим страхотни неща заедно” – споделят те.

Организаторите разказват още, че само за две седмици кампанията успява да събере целта си от 10 000 лева. Това според тях е ясен знак, че българската публика търси фантастично съдържание.

Първият брой на печатното издание на ShadowDance ще съдържа подробен литературен профил на бащата на жанра Уилям Гибсън, шест киберпънк разказа, обширни обзорни статии за киберпънка в киното, телевизията, комиксите, видео и настолните игри и много други материали.

Извън екипа на ShadowDance, сред авторите на разкази в броя са Хараламби Марков, Андрей Велков, Константин Георгиев и Сара Елис, а с преводи са участвали Владимир Полеганов, Ани Артинян и Филип Стоилов. Илюстрациите към текстовете са дело на Исмаил Инджеоглу, Самуил Терзиев, Драгомир Димитров, Ива Стефанова, Тодор Христов и Дияна Нанева. Основният отговорник за художественото оформление и главен дизайнер на изданието е Виктория Стайкова.

До края на кампанията остават само два дни, а организаторите уверяват, че всички събрани средства ще бъдат вложени в още инициативи, свързани с фантастиката, и най-вече във втори подобен брой.

Повече подробности има в сайта на кампанията – https://fundrazr.com/shadowpunk?ref=ab_58XLB3g71rU58XLB3g71rU

 

Източник: Avtora.com 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*