Предимствата на видеорегистраторите тип огледало

ВидеорегистраториНаситеността на моторните превозни средства на пътя днес е огромна и вероятността от възникване на неочаквани събития е голяма. Ето защо, всеки съвременен автомобил трябва да притежава видеорегистратор тип огледало, който да може да записва поне във форматите mpeg4 и JPEG. Днес ще обясним какво точно представлява DVR и неговите предимства? Вариантите за монтаж и предлаганата функционалност?

Какво представляват

Видеорегистраторът тип огледало по никакъв начин не заема допълнително място в салона и в същото време ще Ви бъде съюзник, който ще запише всяка случила се на пътя ситуация във формат mpeg4 или JPEG. Така вече Вие ще имате неоспорими пред съда и полицията видео доказателства за възникналия инцидент. 

 

Изпълнява функцията, както на обичайно DVR устройство, така и на огледало за обратно виждане. В корпуса му е вграден реален дисплей, който предава картината от камерата. Това предотвратява нуждата от разсейване на водача, за да поглежда встрани към дисплея на отделното устройство. С това обаче възможностите на DVR не се изчерпват.

Какви са предимствата

Видеорегистраторът прави видеозаписи както в mpeg4 формат, така и в JPEG за статични снимки. Той притежава собствена вградена памет, върху която съхранява всички заснети материали, а посредством предвидения допълнителен слот, вътрешната памет може да бъде разширена чрез карта памет. Този уред толкова органично се вписва в купето на колата, че дори по никакъв начин никой не може да се усъмни, че това е тип огледало, което записва. Така вероятността да бъде откраднато значително намалява.

 

Накратко обаче можем да споменем, че устройството изпълнява следните функции:

  • огледало за обратно виждане;
  • видеорегистратор;
  • камера за задно виждане.

Как се монтират

За правилното функциониране на DVR, трябва да извършите нужното окабеляване и да монтирате камерата отзад на багажника. Ако искате тя да се включва, когато превключите на задна предавка, трябва да свържете съответния извод за светлините при натиснат стоп. Съществуват също модели и с втора камера, заснемаща в mpeg4 или JPEG формат случващото се отпред, а другата отзад. Препоръчително е да следвате инструкцията за монтаж на производителя на съответния модел.

Какви са функциите

Съвременните модели:

  • автоматично се стартират – благодарение на вградения в него G-сензор, DVR ще разбере, че превозното средство се движи и ще се включи самостоятелно;
  • заснемат ситуацията дори и да не сте в колата – ако някой Ви удари, видеорегистратора ще заснеме ситуацията в mpeg4 или JPEG формат;
  • заснетото видео в mpeg4 формат е във висока резолюция за повишена детайлност при прегледа;
  • качеството на снимките в JPEG също е много високо, така че да се разпознаят номерата, дори и на отдалечените автомобили.

 

Накратко, видеорегистраторът тип огледало за автомобил е напълно приемлив, а дори можем да кажем, че е и задължителен за притежание. По този начин винаги можете да докажете правотата си в определена пътна ситуация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*