последни

Как се глади дамска риза

Дамската риза трябва да присъства във всеки женски гардероб, а комбинациите с нея могат да бъдат подходящи, както за официални поводи, така и за среща с приятели. Когато я обличате, важно е тя да бъде добре изгладена, като това ще покаже, че обръщате внимание на външния си вид и винаги искате да изглеждате добре. Изгладената дамска риза показва чистота, семплост и истинска елегантност. Различните цветове и модели, които ще откриете на пазара са гаранция, че ще откриете тази, която изцяло подхожда на вашите форми и стил.

 

Как се глади една дамска риза

Освен класическите официални модели в бяло с къс и дълъг ръкав, останалите също имат нужда от гладене.  Няколко лесни стъпки ще ви помогнат да изглеждате добре, а не сякаш току що ставате от леглото. За да гладите ви е необходимо:

  • Чиста ютия, за да не намърсите дрехата си;
  • Изпрана и изсушена преди малко риза – когато е влажна е много по-лесно, отколкото ако стои от дълго време в гардероба;
  • Чиста дъска, на която се глади;
  • Дестилирана вода, за да намалите риска от изгаряне на материите. Ако е необходимо използвайте и парче плат.

Като допълнителен съвет можем да кажем, че при гладене на тъмни дрехи е добре да се обръщат на обратно. Така ще предотвратите появата на лъскави следи.

 

Какво пише на етикета – видове материи

Всяка материя реагира по различен начин на ютията и нейната пара. Затова е изключително важно да четете това, което пише на етикета. Например, ако гладите памучна риза или такава, която съдържа памук, позволете си да използвате по-гореща ютия. Ако материята е полиестер температурата,с която ютията глади трябва да бъде по-ниска. Етикетите ясно показват как да се грижите за своите дрехи. В случай, че такъв липсва, започнете с ниска температура на парата и постепенно преминете към по-висока.

 

Важна ли е ютията

Разбира се, че е важна. В случая не говорим за използване на само професионални уреди, а по-скоро за доброто поддържане на този, с които разполагаме. Добре е често да я проверяваме за поява на варовик, ръжда и котлен камък. Почиствайте я редовно и преди да гладите, особено светли дрехи, пробвайте на парче плат отстрани. Разбира се, професионалните уреди са с по-голяма мощност, което трябва да повиши вниманието, за да избегнете изгаряне.

 

Видове ризи

Много и различни видове ще откриете на пазара. Можем да ги разделим на няколко основни вида:

  • с къс и дълъг ръкав;
  • спортни;
  • елегантни;
  • ежедневни.

Добавете аксесоари като колани и бижута за да завършите напълно своята визия. Разгледайте нашите онлайн предложения и изберете своите нови предложения за летния гардероб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*