последни

Топ причини да подкарате лодка

Има поне 10 000 причини да карате лодка. Различните, успокояващи цветове на синята и аквамариновата вода, които ще видите, трябва да бъдат посочени сред стотиците. Но ето няколко неща, които определено ще грабнат интереса ви – и ще ви накарат да се замислите дали да не прекарате следващия си годишен отпуск по вода. 

Семейна традиция 

Малко дейности обединяват семействата, както прави лодката. Позадръжте за кратко децата далеч от цифровите устройства и в света, където могат да споделят интересни бордови задачи. Децата ще се учат на екипна работа, а вероятно и на малко география, докато възрастните ще имат шанс да засилят семейните връзки в една забавна среда. 

Свеж, солен въздух 

Както се казва в старата поговорка: “Лекът за всичко е солена вода: пот, сълзи или море.” Сълзите не звучат много забавно, нито пък потта, което означава, че морето е лекът за неволите на живота. 

През 2014 г. беше публикувана цяла книга, наречена Blue Mind, в която се обяснява как човешките същества са естествено привлечени от водата. Изследванията показват, че животът по крайбрежието подобрява физическото здраве и това, че сме около вода, ни прави по-щастливи и по-спокойни. Затова излезте навън, качете се на лодката и вдишайте живота. 

По-дълбока перспектива 

Пътуването по бреговата ивица може да ви запознае с изцяло друга версия на вашия свят, дори ако сте само на няколко мили от мястото, където сте израснали. Да видиш и изживееш град от водата е по своята същност различно от това да го изминаваш по суша. 

Актуализация на уменията 

Без значение колко от дълго карате лодка, било то една седмица или половин век, винаги има нещо ново, което да научите по вода. От работа с лодка и планиране на курсове, винаги можете да обогатите знанията си. И дори не броим цялата нова технология в наши дни, предвид че е супер забавно да се играе с всякакви нови приспособления. 

Упражнения 

Да си признаем: всички трябва да се упражняваме повече. И да тренирате на лодка на чист въздух и слънчево греене е много по-забавно от това да сте на бягащата пътека. Обещаваме ви, че ще използвате мускули, които сте забравили дори че имате, и ще ви е много забавно да го правите. 

Без ограничения 

Едно от страхотните неща при лодките е, че не е нужно да притежавате такава, за да се насладите на едно хубаво водно пътуване. Можете да си наемете лодка за час, половин ден, ден или дори цяла седмица, което означава, че можете да опитате всички тези предимства, без да обвързвате целия си живот с дейността. 

Започнете с наемане на каяк или гребна лодка. Възможностите са безкрайни и могат да бъдат съобразени с вашето ниво на интерес. 

Вече намерихте най-добрите оферти за лодки под наем? Е, дерзайте! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*