Боксовата среща между Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши ще се излъчи по MAX Sport 2  

Спортните канали на А1 ще излъчат битката между двама от най-известните и титулувани боксьори в историята – Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши. Демонстрационната среща ще се излъчва пряко в ранните часове на 29 ноември от Калифорния, а българските феновете на бокса ще могат да я наблюдават единствено по MAX Sport 2.

Майк Тайсън, който е на 54 години, е един от най-страховитите боксьори в тежка категория. Той доминираше в края на 80-те години и стана най-младият шампион в историята. Стилът на Железния Майк се отличава с брутална сила на удара, която му помогна да постигне 37 победи без нито една загуба на професионалния ринг. След това поднесе една от най-големите изненади в историята на спорта, когато беше нокаутиран от Джеймс „Бъстър“ Дъглас в Токио през 1990 година.

Тайсън остана звезда дори след годините, прекарани в затвора, където излежа присъда за изнасилване. Въпреки това той регулярно привличаше вниманието върху себе си и то в негативна светлина. Два пъти ухапа по ухото Ивендър Холифийлд през 1997 година, а при последния си мач като професионалист демонстративно спря да се бие срещу ирландеца Кевин Макбрайд.

Рой Джоунс-младши, който е на 51 години, беше определен за най-добрия боксьор на 90-те години от списание „Ring”. В най-добрите години от кариерата си, той показваше зашеметяващи комбинации, скорост и защита, докато често се перчеше на съперниците по време на срещите. Джоунс влиза в историята и като боксьорът спечелил четири световни титли в четири различни категории – средна, супер средна, полутежка и тежка. През първите си 50 мача като професионалист Джоунс регистрира само една спорна загуба – дисквалификация от Монтел Грифин, която той отмъсти с победа в първия рунд при следващата им среща.

Боксовата среща между Тайсън и Джоунс-младши ще бъде демонстрационна и няма да се води като професионален мач. Тя ще бъде в рамките на 8 рунда по три минути, без съдии и с малко по-големи ръкавици от обикновено – 12 унции. Въпреки това двамата боксьори размениха доста остри реплики и се заканиха, че ще търсят приключване на срещата с нокаут.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*