Четенето е сред предпочитаните развлечения на българите

 

Сайтът за независими онлайн класации Fairchart.bg публикува данни за нагласите у нас в редица области на живота като забавление, туризъм и образование

 

Пампорово и Чепеларе са най-популярните зимни курорти, а Минно – геоложкият университет „Свети Иван Рилски“, Икономическият университет – Варна, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ са предпочитани висши учебни заведения. Сред любимите развлечения на българите пък попада четенето, редом с разходките и интимните удоволствия. Това става ясно от данните на българския сайт за класации и онлайн гласуване Fairchart.bg. Той обединява динамично променящи се класации от различни области на живота и се отличава с това, че в него рейтингът е на база на реалните предпочитания на онлайн потребителите. Ето и някои от най-интересните данни от портала.

 

С какво се забавляваме

 

Според данни на сайта, разходките са най-предпочитания начин за прекарване на свободното време. Дали заради забраните, свързани с коронавируса, или по други причини, но това е най-честият избор на потребителите в класация на удоволствията. Новината е добра за здравето на гражданите, защото физическата активност, в комбинация с повечето време, прекарано на слънце е изключително здравословна. На второ място в списъка е сексът, а на трето – срещите с приятели. Добрата новина е, че след интимните занимания и приятелите се нарежда – четенето, а след него – шопингът.

 

Едва ли е изненада също така, че пътуването е страст на много хора. Друга добра новина е, че спортът е приоритет за голяма част от посетителите, оформили тази класация. В топ 10 на забавленията на българите попадат още гледането на филми и сериали, хапването на сладки храни и почивката на дивана след дълъг и уморителен ден.

 

Зимни курорти

 

Тази тема все още е много актуална и е на дневен ред, въпреки проблемите, предизвикани за сектора в следствие на пандемията. Според данните от уебсайта, най-популярните места за почивка у нас през зимата са курортите Пампорово, Чепеларе и Добринище. Челната петорка включва още връх Мальовица и курорта Боровец. Паничище, Банско и Витоша планина също са сред обичаните от българите точки, в които зимата се превръща в приказка.

 

Летни курорти

 

Лятото все още не е дошло, а и сезонът вероятно ще е труден. Добрата новина за българските курорти е, че хотелите в тях са харесвани от туристите у нас. Класациите в сайта сочат, че сред курортите по Южното Черноморие българите предпочитат Обзор, Поморие и Созопол, докато на север те избират за летуване Албена, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, както и морската ни столица Варна.

 

Висше образование

 

Изненадващо за мнозина, най-много посетители на сайта Fairchart.bg са поставили на първо място от университетите в България Минно – геоложкия университет „Свети Иван Рилски“ в София. На второ място в класацията се нарежда Икономическият университет – Варна, а на трето – Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“. С голямо доверие сред онлайн потребителите се ползват още НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Русенският университет „Ангел Кънчев“, както и Техническият университет в София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*