Как да изберем най-добрата каишка за кучето

 

Когато човек планира да си вземе куче трябва да мисли за много неща. На първо място – желание и възможност да се грижи за него, време, което да отделя за извеждане, за игра, за грижи за него. Освен това трябва да се помисли и за различните аксесоари, от които то ще се нуждае – купички за храна, легло, аксесоари за извеждане и може би едно от най – важните неща – каишка. И точно тук възниква въпросът за това, как да се избере най-добрата каишка?

Има много фактори, които влизат в избора на най-добрата каишка за кучето. За някои тя трябва да е просто едно въженце, докато други търсят модерен аксесоар с включени технологии. Точно такава е GPS каишката. С GPS за кучета можете да се определи местоположението на кучето, дори да не се вижда. Днес на пазара могат да се намерят разнообразни модели, но обикновено те са свързани с приложение, с което през телефон или таблет може да се определи местоположението на кучето.

Но наред с това пред много хора стоят и купища въпроси – плосък или прибиращ се, найлон или кожа, каква да бъде дължината на каишката?

Истината е, че човек може да се обърка, когато влезе в магазин за домашни любимци и види стена от нашийници и каишки за кучета. Но това не бива да плаши. Причината номер едно да има толкова много каишка е за безопасността на кучето. Това е най-добрият начин да бъде държано под контрол, докато е на открито и около други хора.

Видове каишки за кучета

Най-популярната каишка за кученца е стандартната плоска каишка. Това е най-основният вид и задължителна за всеки собственик на кученце. Обикновено е с дължина между 120-240 сантиметра и се предлага в почти всички цветове / модели, които човек може да си представи. Няма изискване за теглото на кучето.

Прибираща се каишка. За нея могат да се чуят много мнения – от „Страхотно е, кучето ми има много повече свобода да тича!” до „Те са опасни и пречат за контрола на кучето!“ И двете страни на дебата имат право. Дръжката дава възможност да прибирате, удължавате и заключвате каишката, но това прави невъзможно кучето да разбере къде са границите до мястото, до което да стигне. В допълнение, прибиращата се каишка може да бъде трудна за експлоатация с необходимата бързина.

Как да се намери най-добрата каишка

Размер / дължина: Колкото по-дълго е въжето, толкова повече свобода има кучето. Добре е да се изберете дължината въз основа на това колко добре то е обучено да ходи на каишка.

Материали: Найлонът е най-популярният материал за каишки, защото е евтин, здрав и се предлага в различни цветове. Ако кучето обаче има навика да дъвче каишката си, може да скъса по-лесно от някои други материали. Кожата е по-скъпа, но за кучетата е по-трудно да дъвчат.

Всеки стопанин сам трябва да определи коя каишка ще бъде най-подходящата за неговия любимец според големината, навиците и теглото му. Разбира се, удобството трябва да бъде както за кучето, така и за човека, който го води. Важното е на края на разходката удоволствието да бъде и за двамата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*