Как да почистим силиконов калъф за телефон – съвети от etuo.bg

 

Предпазването на външния вид на телефона от замърсявания, драскотини и счупвания е важна част от цялостната защита на апарата от невнимателна употреба. Силиконовите калъфи, кейсове и гръбчета са изключително ефективни методи за това, но проблемът им е появата на жълтеникави петна и потъмняването на аксесоара след време на употреба. Как да ги почистим в домашни условия? От Etuo ще споделят правилните стъпки за това и ще дадат определени съвети за ефективна грижа.

Кои са основните съвети за почистване на силиконовите калъфи за телефон

В случай, че аксесоарът е нов или има леки незначителни замърсявания, редовното забърсване с мокри кърпи е достатъчно за тяхното почистване. В случай обаче, че вече са се появили пожълтявания и петна, които не излизат с просто забърсване, трябва да се положат по-старателни грижи. Ето няколко съвета за това:

  • Течен сапун – методът е приложим за леки замърсявания и са необходими течен сапун, вода, мека кърпа и средна по твърдост четка за зъби. В топла вода, добавете няколко капки от течния сапун и разбъркайте до образуването на пяна. Потопете аксесоара в разтвора и оставете за няколко минути. Вземете четката за зъби и с внимателни движения отстранете петната и забършете с мека суха кърпа;
  • Почистване на жълтите петна със сода за хляб – третирайте калъфа за телефон със сапунения разтвор от предната стъпка, без да подсушавате, поръсете сода за хляб и с четката за зъби започнете внимателно почистване, изплакнете с чиста вода и подсушете;
  • Почистване с алкохол – този метод е подходящ за отстраняване на петна от мастило. Навлажнете памуче с алкохола и избършете всичките образували се петна, след което изплакнете с вода.

Каква грижа е необходима

Силиконовите калъфи за телефон са предпочитани, тъй като се предлагат на евтини цени, много са гъвкави и здрави. Отличават се с повишена устойчивост към различни външни негативни фактори и са много дълготрайни, но само при правилна грижа. В никакъв случай, не избелвайте продукта с белина, тъй като тя ще го повреди. Не почиствайте с ацетон или бензин, не третирайте с абразивни почистващи вещества и твърди предмети. Не излагайте силиконовите си калъфи за телефон на пряка слънчева светлина и отоплителни уреди.

Не се препоръчва честото сваляне и поставяне на аксесоара, тъй като това ще го разтегне и деформира след време.

Как се избелва в случай на потъмняване

Силиконовите прозрачни калъфи за телефон имат способността с времето да потъмняват, което налага специалното им почистване. От онлайн магазин etuo.bg съветват, това да става с лимонена киселина, която се поръсва върху проблемната област на аксесоара и с предварително намокрена с вода четка за зъби, внимателно да се почисти, като ефектът настъпва моментално. След процедурата, подсушете с мека, чиста и суха кърпа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*