последни

Как да различите автентичния парфюм от фалшивия

 

На всеки един човек се е случвало да попадне на фалшива стока, при това не само купена по интернет, но и от магазина. За съжаление имитациите понякога са толкова съвършени, че и на специалистите им е трудно да разпознаят оригинала. Една от най – често фалшифицираните стоки са парфюмите. Покупката на фалшив парфюм може не само да накара потребителят да се почувства измамен, но дори и да навреди на здравето. Има обаче няколко признака, които ще ви помогнат да  отличите и най-блестящите фалшификати.

Проверете опаковката

Автентичните парфюми обикновено имат целофан, който е доста дебел и е сгънат безупречно, така че да прилепва плътно към кутията. Неправилно увитият целофан, от друга страна, е издайнически знак за фалшиви парфюми.

Безупречно запечатване

Ако пластмасовата опаковка на кутията за парфюми е запечатана по непривлекателен начин (да е с ширина повече от 5 мм, неравна или има излишно лепило), тогава парфюмът не е автентичен. Опаковката на истинския парфюм винаги има безупречни шевове.

Картон

Истинската опаковка е направена от висококачествен картон и е предназначена да предпазва бутилката от повреда. Ето защо вътре в кутията има специална конструкция, която държи бутилката парфюм на място.

Картонът трябва да е бял, а не сивкав.

Етикети и надписи

Погледнете златния кръг. Стрелката, сочеща надясно, винаги трябва да е по-тъмна от стрелката, която сочи наляво.

Когато купувате парфюм, не се колебайте да проверите уебсайта на производителя, за да видите дали публикуваната там информация съвпада с това, което е предоставено на опаковката. Дори и най-малкото несъответствие е признак за фалшификат.

Цвят на парфюма

Известните марки не използват много багрила в своите продукти, поради което цветът на автентичния парфюм обикновено е блед. Поразителният “химичен” цвят на течността е признак на фалшив парфюм.

Капачка на бутилка

Капачката на оригинален парфюм трябва да е идеално симетрична (освен ако не е предвидено друго в оригиналното творение, разбира се).

Сериен номер

Серийният номер трябва да бъде посочен на дъното на бутилката (и да не е залепен!). Той трябва да съвпада с номера в долната част на кутията.

Бутилка

Автентичният парфюм ще има висококачествена бутилка с гладка и фина повърхност. Бутилката с фалшив парфюм е малко груба.

v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*