последни

Какво трябва да знаем преди да си купим бойлер

Ако огледате многобройните предложения на Klimatici.bg, ще заблежите, че се предлагат толкова различни модели бойлери, че за потребителите става трудно да се ориентират към подходящото решение, освен ако не са напълно наясно от какво точно се нуждаят, а това не винаги е така. За да направим вашия избор лесен, решихме да споделим няколко важни момента, на които трябва да се обърне внимание. Ако ги имате предвид, няма начин да сгрешите.

Кой тип бойлери изисква по-малка първоначална инвестиция

Класическите бойлери са по-скъпи от проточните. Цената им понякога е неколкократно по-висока, но те са по-рентабилни ако смятате да ползвате бойлера редовно, например на ежедневна база. Проточните модели, обаче, са по-евтини. Ако купувате бойлера за вилата или за жилище, което ще отдавате под наем, проточният бойлер може да е добро решение, тъй като не струва много, а изглежда шик.

Кой вид да изберем с цел икономия на електроенергия

Класическият тип бойлер може да струва повече, но инвестицията бързо се изплаща с това, че харчат по-малко електроенергия. Те се произвеждат от висок енергиен клас, а веднъж затоплена, водата поддържа дълго време своята температура. Друг тип бойлери, които са икономични, това са газовите. Тези два вида са подходящи ако не желаете да харчите много.

Кой вид е най-подходящ за голям апартамент с много обитатели

Ако имате голямо жилище с голяма баня и достатъчно пространство, най-подходящото решение е да вземете голям класически модел бойлер, който може да съхранява поне 100 лира вода. Това важи особено много за домакинства, в които живеят повече дами, тъй като тогава потреблението на вода расте значително.

Кой вид е най-подходящ за малка баня

Малките жилища с малки бани изискват да се обърне по-голямо внимание на модела бойлер, който ще се постави. Като цяло, най-компактни са проточните бойлери, но при ежедневно ползване, те могат да доведат до по-високи сметки за ток, дори и ако са много удобни. Ако искате да съчетаете нещата оптимално, можете да помислите за хоризонтален бойлер или за мултипозициониращ бойлер.

И в двата случая можете да поставите бойлера в хоризонтално положение някъде във високата част на помещението. Този избор е добър и ще позволи да използвате по-голяма част от банята пълноценно, докато бойлерът ще е някъде във високата част под тавана.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*