последни

Помощник на пътя

Повредата на превозното средство е нещо, което никой не иска никога да изживее. Но когато човек разполага с телефона на професионална помощ, каквато е репатрак София, надали ще му се наложи да се притеснява. Какво точно представлява пътната помощ, за какво помага и най -важното защо изобщо имате нужда от нея?

Пътната помощ или репатрак е услуга, предоставяна в случай на авария. Това означава, че ако шофьор има нужда от помощ за подаване на ток при изтощен акумулатор на колата, ако трябва да се смени спукана гума, помощта е само на едно телефонно обаждане.

Какво обхваща пътната помощ?

Пътната помощ обикновено обхваща често срещани проблеми, свързани с аварии – с други думи, всичко неочаквано, което се случва поради злополука или механична повреда.

Ако автомобилът се повреди, пътната помощ обикновено ще осигури услуга за изтеглянето му и ще откара превозното средство до най-близкия сервиз. Все пак е полезно шофьорът да знае, че ако ще пътува през отдалечен район, е добре да носи допълнително оборудване и да има основни познания за ремонта на превозни средства.

Спукана гума

Ако гумата е спаднала, пътната помощ може да помогне да се напомпа. Ако е спукана и шофьорът не може да се справи със смяната й, професионалистите ще съдействат. Ако нямате подръчна резервна гума подлежаща на смяна, от компанията ще могат да изтеглят колата до най – близкия механик.

Помощ с акумулатора

Независимо дали акумулаторът е изтощен или колата се нуждае от ток, ако има проблем със стартера или алтернатора, пътната помощ може да помогне да се определи проблема. Ако трябва да се смени акумулаторът, от пътна помощ ще могат да помогнат за изтегляне на превозното средство до най-удобният сервиз, за да бъде евентуално сменен.

Прегряване на автомобила

Ако колата прегрява, може да бъде опасно пътят й да продължи, защото има риск от повреда  на двигателя. Понякога е най -добре да се отбиете от пътя и да извикате пътна помощ, за да разрешите проблема.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*