Henkel България финансира училищни проекти по инициативата „Заедно за един по-красив свят“

Осем от всички кандидатствали училища получиха възможността да реализират своите природосъобразни идеи

Henkel България дава начало на „Заедно за един по-красив свят“ през изминалата 2021 г. с цел да обогати познанията на учениците в България на тема „Устойчиво развитие“. В рамките на инициативата се проведе конкурс за осъществяване на проекти на тема „Устойчиво развитие. По-малко пластмаса. Пестене на ресурси“, в който се включиха 29 училища от цялата страна, а 8 от всички кандидатствали получиха възможност да реализират своите природосъобразни идеи.

„Опазването на околната среда е не просто мода, а необходимост. Все по-голяма става нуждата от осъзнатост за това ограничените ресурси, с които разполагаме, да бъдат използвани разумно. Искаме не само да се радваме на красотата и богатството, което планетата ни притежава, но да оставим и за следващите поколения един прекрасен свят“ сподели Теодора Илиева, Маркетинг Мениджър в Henkel България, и допълни: „Радваме се, че успяхме да вдъхновим децата не само да мислят в тази посока, но и да имат възможност да бъдат част от промяната. Всяко от кандидатствалите училища обявихме за наш съюзник и посланик на устойчивото развитие и се надяваме занапред да развиваме и обогатяваме тази общност от посланици.“

Инициативата затвърждава усилията на компанията в посока опазване на околната среда  и идва като естествено продължение на вече започналата Henkel Sustainability Ambassadorship програма за деца до 4-ти клас. Допълнително, със съдействието на Zero Waste България, бяха организирани интерактивни училищни работилници и обучения по темата за устойчиво развитие в 20-те училища, получили най-голям брой точки за проектите си.

Одобрените проекти разполагат с до 2000 лв. грант за реализацията на своите идеи, като те ще бъдат осъществени както в по-малки, така и в по-големи населени места в цялата страна. Осемте проекта, които получиха финансиране, са от областите София, Благоевград, Плевен, Ямбол, Велико Търново и Бургас. След изпълнението им учениците от тези части на страната ще се радват на нова класна стая от рециклирана пластмаса сред природата, компостиране и система за използване на дъждовна вода, създадена от тях органична градина, ръчно направени 100% биоразградими чаши за многократна употреба, пречистваща система за вода и др.

Инициативата „Заедно за един по-красив свят“ на Henkel България се появява в отговор на необходимостта да опазваме околната среда, осъзнавайки ограничените ресурси на планетата Земя и нуждата те да бъдат използвани разумно. Повече за инициативата, която се очаква да бъде продължена и през 2022 г. можете да прочетете тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*