Microsoft представя първата си капсулна колекция облекла, създадена с дизайнера Гавин Матю

Microsoft и дизайнерът Гавин Матю пуснаха на пазара Hardwear – капсулна колекция облекла, която е създадена, за да отпразнува творческия супергерой във всеки от нас. Колекцията от девет части, отразяваща стила Normcore, включва тениски, анцузи, блузи, панталони и др. и вече е налична за закупуване на Microsoft.com/Hardwear.

Гавин Матю е основател и творчески директор на Supervsn Studios в Лос Анджелис, Калифорния. Партньорите твърдят, че сътрудничеството е започнало с обща философия. В Microsoftчесто казват: „Не работиш тук, за да изглеждаш готин, работиш в Microsoft, за да правиш другите готини.“ И мисленето и историята на Гавин са точно в съответствие с това. Фокусирайки се върху хората, а не върху продуктите, Гавин създава, за да радва и да дава сила на другите – водещ принцип и мисия, които движат всичко, което Microsoft прави, „за да даде възможност на всеки човек да постигне повече.“  Ето защо колекцията отразява стила Normcore – лайфстайл естетика, която поставя фокуса върху хората, а не върху дрехите, които носят.

Проектите на Гавин за тази колекция отразяват духа на дискусиите на Microsoft за даване на възможност на хората да се движат и създават по начин, който им помага да оказват най-голямо въздействие. Гавин вярва, че „хората са на най-високото си ниво, когато творят.“ Microsoft вярва, че изразяването трябва да бъде без усилие. Ето защо Hardwear е семпъл и създаден така, че да намали всякакви разсейващи фактори за творчеството: това е колекция от девет части – тениски, шапки, анцузи, якета и панталони. Всяка част е преднамерена и зад всеки елемент в Hardwear има послание.

Научете повече за личната връзка на Матю с Microsoft и за това какво е вдъхновило неговите дизайни тук: https://youtu.be/D6QzvS3hpGg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*