последни

Рапърът Кулио почина на 59-годишна възраст

Почина изпълнителят на хитовата песен Gangsta’s Paradise – Рапърът Кулио, чието истинско му име е Артис Айви-младши.

Дългогодишният му мениджър Джарез Поузи съобщи пред американски медии, че музикантът е бил открит безжизнен на пода в банята в къща на свой приятел в Лос Анджелис. Предполага се, че причината за смъртта му е спиране на сърцето.

59-годишният изпълнител беше сред най-популярните фигури на хип-хоп сцената през 90-те години. За знаковото си парче, станала саундтрак към филма „Опасен ум“ (Dangerous Minds, 1995), получава награда Грами. Gangsta’s Paradise е номинирана и за наградата на MTV (Ем Ти Ви) в категория „Най-добра песен“.

Хитът се радва на популярност и в ерата на стрийминга. През юли 2022 г. песента достигна 1 милиард гледания в YouTube. „Това е един от онези песни, които надживяват поколение след поколение“, каза Coolio в едно от интервютата си.

Рапърът е роден на 1 август 1963 г. в Пенсилвания, но прекарва по-голямата част от живота си в Комптън, Калифорния, където учи в колеж и работи като охрана на летище преди да открие успеха в рапа. Кариерата му започва през 80-те години, като през годините е споделял, че музиката го е спасила от лошия път, по който е бил тръгнал преди това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*