AI Олимпиада и ученически успехи в новия брой на вестник Uchi.bg

Новият брой на вестник Uchi.bg вече е тук и в него можете да научите:

Ученичка постига исторически успех в областта на изкуствения интелект

Запознайте се с изключителното постижение на единадесетокласничката от Първа частна математическа гимназия Рени Паскалева, която записа имената си сред авторите на статия в CVPR – най-авторитетната научна конференция за изкуствен интелект и компютърно зрение в света.

Първата международна олимпиада по AI събира у нас елита на академичните среди

Научете подробности за първата международна олимпиада по изкуствен интелект, която ще се проведе от 9 до 15 август в Бургас с участието на едни от най-престижните университети в света. Към момента над 40 държави са проявили интерес, като голяма част от тях вече са се регистрирали за участие в събитието.

В новия брой разглеждаме още старта на BgGPT – първият достъпен изкуствен интелект на български език. Представяме ви и интервю с Огнян Апостолов, създател на първата българска социална мрежа “Мрежата”, в което той споделя своя опит и визия за бъдещето на социалните мрежи в България.

В рубриката “Граждански инициативи” ще откриете информация за новооткрития музей на електронните отпадъци, който показва емблематични модели смартфони от миналото. Пак там можете да прочетете и за най-новата инициатива на фондация “Как се пише?”, която цели да подготви зрелостници за изпитите чрез социалните мрежи.

Очакват Ви още – вдъхновяващи истории за училището в село Дерманци, което се превърна в лаборатория за иновации и как единадесет български училища създадоха лаборатория за иновации по предприемачество.

Тази и още полезна информация ще намерите на страниците на образователния вестник Uchi.bg.

Разгледайте новия брой на Вестник Uchi.bg:

 

Вестник Uchi.bg e първото по рода си издание у нас, изцяло фокусирано върху темите за промените в образованието, самоусъвършенстването, информационните технологии, науката, бъдещето и много други интересни сфери. Изданието е напълно безплатно и достига до множество училища, университети, образователни организации и институции от цялата страна.

Брой 27 на Вестник Uchi.bg можете да изтеглите от ТУК.

Предишният брой е достъпен ТУК.

Можете да се абонирате за безплатния електронен вестник Uchi.bg от ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*