Дневниците на вампира (The Vampire Diaries), сезон 5: Епизод 1

the-vampire-diaries-season-5-episode-1

The Vampire Diaries Season 5, Episode 1

В края на четвърти сезон Сайлъс заключи Стефан в ковчег и го изхвърли в едно езеро като взе неговия образ. В първия епизод от 5-ти сезон, обаче стана ясно, че това е истинското лице на Сайлъс и че Стефан е просто негов двойник.

За епизода:

Керълайн и Елена отидоха в колеж като там се запознаха с едно момиче – тяхна съквартирантка. По-късно, обаче се оказа, че тя съхранява шише с вода, в което има върбинка, то бе открито от Керълайн. Тогава Елена и Керълайн започнаха да се съмняват, че всъщност това момиче знае, че те са вампири.

Говорейки си навън в колежа, те бяха поканени на парти и когато отидоха не можаха да влязат, тъй като е нужно собственика първо да ги покани. Междувременно тяхната съквартирантка, която също бе на партито, бе убита (очевидно от вампир). Преглеждайки нейния телефон, който двете момичета взеха, Елена откри снимка на вече бившата им “колежка” с бащата на Елена.

Междувременно Сайлъс (с образа на Стефан) се върна във Мистик Фолс, за да търси Катрин (която по същото време отиде в дома на Деймън да го търси за помощ, тъй като вече е човек и има много врагове). А точно тогава пък Джеръми и Деймън разбраха, че “завърналия се Стефан”, всъщност е Сайлъс, за което им помогна и Бони.

Деймън спаси Катрин от Сайлъс като каза на Джеръми да я отведе далеч.

Сайлъс, обаче сподели със Деймън, че брат му страда, но ще научи къде е само, ако му предаде Катрин. При това положение, Деймън се обади на Джеръми да върне Катрин обратно, но тъй като тя не искаше, в паниката си се опита да поеме контрол над колата, която управляваше Джеръми и катастрофираха.

Катрин успя да се измъкне, въпреки и в лошо състояние, докато Джеръми беше на крачка от смъртта, но Деймън успя да спаси живота му навреме.

Във този епизод се появиха и нови лица – едно, от които момиче, имало авантюра с Мат като тя успя да го вкара в капан – все още не се знае какъв, обаче.

В същото време, докато хората от Мистик Фолс бяха на площада, бащата на Бони изнасяше реч, но се появи Сайлъс, който “повлия” на събралите се хора и за да докаже това, уби бащата на Бони – а тя стана свидетел на цялата сцена.

Бони се разстрои от видяното, а през това време Сайлъс нареди на всички присъстващи да търсят Катрин, без да знае, че Бони е близо до него и чува всичко.

Стефан от своя страна на няколко пъти се колебаеше дали да изключи човечността си, за да не страда много, но в крайна сметка засега не го направи.

——-

Очертава се изключително интересен сезон, имайки предвид силния старт в този първи епизод от Дневниците на Вампира. Как ще се развият по-нататъшните събития, какво ще се случи със Мат, кой уби момичето от колежа и какво общо има то с бащата на Елена, ще успее ли Стефан в крайна сметка да се измъкне от сегашното си положение и ще изключили човечността си?

Това са въпроси, чийто отговори ще разберете от следващите епизоди на “Дневниците на Вампира”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*