последни

Дневниците на вампира – The Vampire Diaries

The Vampire Diaries

В главните роли: Нина Добрев (Елена Гилбърт), Иън Сомърхолдър (Деймън Салваторе), Пол Уесли (Стефан Салваторе), Стивън МакКуин (Джеръми Гилбърт), Кат Граам (Бони Бенет), Зак Ройриг (Мат Донавън), Кандис Акола (Керълайн Форбс), Майкъл Тревино (Тайлър Локууд), Матю Дейвис (Аларик Залцман), Джоузеф Морган (Клаус) и други.

Дневниците на вампира (на англ. “The Vampire Diaries) е американски сериал (хорър-фентъзи), който е разработен от Кевин Уилямс въз основна на предишна поредица, носеща същото име, създадена от Ел Джей Смит. Този сериал проследява живота на младата Елена Гилбърт (в ролята Нина Добрев), която се влюбва във вампира Стефан Салваторе (в ролята Пол Уесли), но много скоро се оказва забъркана в любовен триъгълник между вампира и неговия по-голям брат на име Деймън (в ролята Иън Сомърхолдър), които едновременно с това са преследвани също и от миналото, което са имали с друг вампир – Катерина Петрова, известна още като Катрин Пиърс (също изиграна от актрисата Нина Добрев).

Сериалът Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) се фокусира върху няколко сюжетни линии – тези на приятелите, на Елена, както и другите жители на гратчето, в което живее семейство Гилбърт – Мистик Фолс. В по-нататъшните епизоди на сериала се появява и нов главен герой, който е полу-вампир, полу-върколак и се казва Клаус (в ролята Джоузеф Морган). По време на премиерата на сериала “Дневниците на вампира” в САЩ, която се излъчва по американския тв канал The CW на 10.09.2009 година е привлечена най-голямата аудитория на канала от 2006 нататък.

На 16.02.2010 година става ясно, че ще има и втори сезон, както обявяват от The CW. На 15 септември, следващата година пък стартира и 3-ти сезон, а на 3-ти май 2012 официално е съобщено от американската телевизия The CW, че ще се снима и четвърти сезон, който започва от 11.10.2012 година да бъде излъчван. На 11 февруари, пък официално е обявено подновяването на Дневниците на вампира “The Vampire Diaries” и за пети сезон.

Излъчването на пети сезон започна на трети октомври 2013 година като едновременно със известния американски сериал паралелно стартира и още един, носещ името “Древните” (The Originals).

Сюжет:

4-ри месеца след трагичен инцидент с кола, заради който загиват родителите на 17-годишната тинейджърка Елена Гилбърт и нейния брат Джеръми Гилбърт, те все още не могат да свикнат със настъпилите промени. Елена винаги е била бляскава ученичка. Освен със своята красота, тя може да се похвали и с добрия си успех в училище, както и с много приятели, но смъртта на родителите й я натъжават изключително много – и тя се опитва да скрие своята тъга.

Когато учебната година в гимназията “Мистик Фолс” стартира, Елена и нейните приятелки са очаровани от новодошлия ученик (красив и мистериозен), на име Стефан Салваторе. Двамата с Елена веднага усещат привличане помежду си, въпреки е тя е доста озадачена от странното му поведения, когато той се появява внезапно на гробището, където са погребани нейните родители. Това, което тя не успява да научи е, че “симпатичния” Стефан крие тъмна тайна – а именно, че е вампир.

На парти, състоящо се на следващата вечер, Елена и ученика Салваторе започват да се опознават помежду си, докато хаоса породен от едно мистериозно нападение не ги прекъсва. Опасявайки се, че знае кой е отговорен за въпросното нападение, Стефан се прибира в дома си, където открива по-големия си брат – Деймън, когото не е виждал от близо 15 години. Деймън, обаче също е вампир и двамата братя имат доста дълга и мъчителна история с жена, изглеждаща точно като Елена Гилбърт – Катерина (Катрин Пиърс) – жена, която Стефан е обичал преди малко повече от век, но същата жена, която и Деймън се е опитал да направи своя. Сега двамата братя – единия добър, а другия лош, ще се борят за душата и най-вече за сърцето на Елена.

Сезон 1

1. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 1: “Пилотен”

2. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 2: “Нощта на кометата”

3. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 3: “Ухапване в петък вечер”

4. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 4: “Семейни връзки”

5. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 5: “Ти си вампир за мен”

6. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 6: “Изгубени момичета”

7. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 7: “Обитаван от духове”

8. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 8: “162 свещи”

9. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 9: “Повтаряне на историята”

10. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 10: “Повратният момент”

11. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 11: “Кръвни линии”

12. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 12: “Неприятен град” 

13. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 13: “Децата на прокълнатите”

14. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 14: “Веднъж ме заблуди” 

15. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 15: “Доблестни мъже”

16. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 16: “Ето го квартала”

17. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 17: “Нека е най-подходящият”

18. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 18: “Под контрол”

19. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 19: Мис Мистик Фолс”

20. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 20: “Кръвни братя”

21. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 21: “Изабел”

22. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 22: “Ден на основателите”

Сезон 5

1. Дневниците на вампира (The Vampire Diaries) – епизод 1: “Знам какво направи миналото лято”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*