Вълкът от Уолстрийт (2013) / The Wolf of Wall Street

The Wolf from Wall StreetРезюме: Джордан Белфорт (Вълкът от Уолстрийт) – младо и бедно момче, носещо евтини костюми има амбициите да стане милионер. Той започва работа във фирма на Уолстрийт, където собственикът на фирмата му “преподава” основните неща, необходими за успеха.

Белфорт слуша изключително внимателно и попива всичко полезно, което е необходимо. Точно когато се дипломира и може да стане брокер, обаче, компанията, в която работи фалира и Джордан остава без работа.

Неговата съпруга, обаче го насърчава да започне работа в една долнопробна фирма, където “брокерите” продават нискостойностни акции на глупави хора, които искат бързо да забогатеят.

Точно тогава, Белфорт започва да набира инерция, напуска фирмата, създава собствена фирма и наема на работа няколко негови приятеля – хора, разбиращи от търговия…, но не с акции и нямащи нужното образование. А идеята е да продават нискостойностни акции на богаташи.

Не след дълго, късмета спохожда Джордан и той бързо успява да забогатее и в същото време да направи богати и своите приятели. Фирмата започва да се разраства, а милионите да стават все повече и повече.

Започва един безкраен разврат, наркотици, пиячка и… парични измами.

Всичко е страхотно, но докато ФБР не започва да души наоколо във връзка с данъчните измами, които се извършват от Белфорт и компания.

Вълкът от Уолстрийт трябва да избере – да се оттегли и да плати глоба или да не се оттегли и да отиде в затвора…

Всички проблеми се стоварват изведнъж на главата на милионера, защото точно тогава и жена му иска да го напусне и да отведе децата му.

Какво ще се случи? Ще бъде ли тикнат Джордан Белфорт зад решетките? Ще го напусне ли жена му?

Това можете да разберете, след като гледате “Вълкът от Уолстрийт”.

В ролите: Леонардо ди Каприо, Джона Хил, Маргот Роби, Матю Макконахи, Кайли Чандлър, Роб Райнър, Джон Бернтал, Джон Фавро и др.

Режисьор: Мартин Скорсезе

Държава: САЩ

Година: 2013

Жанр: Биографичен, Комедия, Криминален

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*