Нежна полиция (2013) / The Heat

The Heat 2013Представете си красива дама, с високо самочувствие… всъщност, с прекалено високо самочувствие, която е агент от ФБР и слага всичките си колеги, в малкият си джоб. Решава случаите от игла до конец и може да се каже по доста демократичен начин. АгентКА, която дори и гола има вид на банкер, а прическата й напомня на Дарт Вейдър?

Сега си представете ченге – бостънско ченге, което крещи, чупи, рита и е готово да пребие всички по пътя си, които се опитат да противоречат. Ченге, което е взело страха на колегите си, на престъпниците и дори на своя шеф. Ченге, което е готово да тикне дори собствения си брат зад решетките и да срита всеки, който посмее да се намеси в неговия случай? А сега си представете, че това ченге е жена.

А какво ли ще се случи, когато агентът на ФБР напусне спретнатият си луксозен апартамент, за да отиде в Бостън и да работи по важен случай, за да може да получи повишение? А какво ще се случи, когато точно тази агентка се намеси в случая на бостънската полицайка?

Във филма “Нежна полиция” става дума именно за Сара Ашбърн (в ролята Сандра Бълок), специален агент от ФБР, а също така и за Шанън Мълинс (в ролята Мелиса МакКарти), която е “бостънското ченге”. Те са две полицайки, но въпреки, че и двете са жени, техните характери са напълно несъвместими. За тяхно съжаление, обаче, двете трябва да обединят своите усилия, за да могат успешно да работят по важен за полицията случай, в който безмилостен наркобарон, трябва да бъде разкрит.

Ще успеят ли дамите да се спогодят в името на общата цел, която имат или ще се “изтрепят” помежду си много преди това?

Е, отговора ще научите, ако гледате филма “Нежна полиция”.

Режисьор: Пол Флейг

В ролите: Сандра Бълок, Мелиса МакКарти, Марлон Уейанс, Майкъл Макдоналд, Майкъл Рапапорт, Дан Бейкдол, Джейн Къртин, Деймиан Бишир, Спокен Рийзън

Година: 2013

Държава: САЩ

Жанр: Екшън, Комедия, Криминален

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*