последни

Ултрабук XPS L322X от Dell за ценители

DELL

На пазара на компактни и ултра леки мобилни джаджи или известни като ултрабук устройства, неотдавна дебютира един впечатляващ модел на американската компания Dell това е DELL Adamo. За съжаление ултра модерния дизайн и функционалности не успяха да се наложат на пазара и компактния лаптоп не придоби особена популярност.

А днес със задоволство можем да отбележим пускането в България на още един лаптоп или по-точно ултрабук в битката на супер-тънките и компактни мобилни джаджи. Този път, от Dell залагат на 13,3 инчов дисплей и обещават по-добро представяне от спряния неотдавна Dell Adamo.

Това е наследника Dell XPS L322X под формата на ултрабук втора употреба, но в чудесен външен вид, страхотни параметри и най-важното – супер примамлива и достъпна цена за такъв вид модерно устройство.

Според наша информация, този ултрабук втора употреба вече дебютира на българския пазар на употребявана техника и през идните дни може да бъде намерен дори в промоция само за 690 лв.

Преди да бъде спрян от продажба, Dell Adamo привлече голям интерес като Windows алтернатива на MacBook Air, но стилния лаптоп беше критикуван като надценен и слабоват от към хардуерни параметри.

Разглеждайки параметрите на XPS L322X, изглежда хората от Dell са си взели поука и са подготвили цяла линия ултра-тънки мощни лаптопи. Както виждаме първите от тях вече са в България под формата на употребявани лаптопи на супер цени от Интерсервиз-20.

Разглеждания модел DELL XPS L322L ще бъде позициониран като един от първите супер тънки ултрабук машини с малко по-голям дисплей и ще бъде насочен към професионалните потребители, благодарение на своите доста добри параметри. Устройството на практика представлява ултрабук с един от най-големите дисплеи, като това не му пречи да съхрани своята лекота около 1,4 кг. А в допълнение корпуса остава също толкова тънък: около 1 см в най-ниската част на шасито. Най-големия размер дисплеи от серията лаптопи XPS е 14 инчов, а другите разновидности са съответно 12,5 и 11,6 инча. Тази широка гама разновидности би задоволила и най-взискателните потребители.

Доста лаптопи, конкуриращи MacBook Air, се появиха през последните 3-4 години – от бизнес ориентирания Lenovo ThinkPad X1 до 9-та серия на Samsung.

Благодарение на по-големия дисплей, ултрабукът DELL XPS L322L е позициониран като мобилен наследник на работните лаптопи, които вършат работа както за професионални цели, така и за забавления, мултимедия и комуникация.

Хардуерните параметри на употребявания компактен лаптоп XPS L322L, на които може да разчитате в работния процес няма да ви изневерят:

Трета генерация Intel процесор Core i5-3337U, който според натоварването може да работи в енергоспестяващ режим на 1.8 Ghz, а при нужда от изчислителна мощност стига до завидните 2.7Ghz.

За комфортната работа и плавен процес се грижат 4 GB DDR3, които са достатъчни за работа дори под новата OS Windows 10.

Най-голям прираст за производителността допринася отсъствието на стандартен въртящ се диск HDD, и замяната му със съвременно и много бързо mSSD устройство с обем 128 GB.

Графиката е възложена на вградената Intel HD Graphics 4000, която поддържа съвременните стандарти DirectX 11, Pixel Shader 5.0, DirectCompute и спокойно се справя с по-сериозни натоварвания. В сравнение с малко по-старата Intel HD Graphics 3000 тук прираста в производителност е близо 40-50%

За отлична свързаност и комуникация употребявания ултрабук DELL XPS L322L разполага на борда с достатъчно количество портове: 2x USB 3.0, mini Display port, 1x headphone/microphone combo port, Wireless-AC 7260 + Bluetooth 4.0.

Да не пропуснем едно голямо достойнство на матрицата и това е Anti-Glare LED технологията, който ви осигурява комфортна работа пред дисплея на открито и закрито, независимо от слънчевата светлина.

Шасито на XPS L322L е изработено от висококачествени материали, а визията на лаптопа предлага отлично изживяване на всички потребители и удобство при ползването. Характерния за тези устройства модерен дизайн по нищо не издава, че това е ултрабук втора ръка, така че спокойно може да заявите своя лайфстайл сред приятели и колеги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*