последни

5 дублирани детски, които децата на 90-те няма да забравят

Децата на 90-те още помнят 2000 година, когато в ефира се появи първата частна телевизия. Телевизията, която излъчи множество хитови детски филмчета и сериали, теленовели, предавания и изобщо интересна и гледаема програма.

Заслуга за това до голяма степен имаха тогавашните компании FoxKids, по-късно Jetix, чиито предавания караха децата на 90-те да бързат да се приберат от училище, за да гледат поредния интересен епизод. Още преди интернет да стане популярен в България и свободния достъп до филми да бъде налице.

Ето кои бяха дублираните сериали с бг аудио, които децата на 90-те не пропускаха нито ден.

1.  Power Rangers

Звездни рейнджъри

Макар и оригиналните Mighty Morphin Power Rangers – първите звездни рейнджъри, да се появиха на “българска територия” малко по-рано от 2000-та, то след тази година в ефира се излъчиха следващи сезони.

Става въпрос за:

Звездни рейнджъри: Дива сила (2002)

Звездни рейнджъри: Нинджа сила (2003)

Звездни рейнджъри: Дино сила (2004)

Пауър Рейнджърс: Космически патрул (2005)

Звездни рейнджъри: Мистична сила (2006)

Последвани от сезоните “Операция Овърдрайв”, “Jungle Fury”, “RPM”, “Самураи”… и т.н.

2. СоникХ

Соник Х

Увлекателното детско сериалче за таралежа Соник, определено предизвикваше силен зрителски интерес с приключенските епизоди, които се излъчваха. Освен това, Соник бе известен и сред геймърите, които разцъкваха различни видео игри Соник.

3. Тутенщайн

Тутенщайн

Това детско филмче, дублирано на български по забавен начин показваше различни случки около един от най-известните фараони, съществували някога – Тутанкасетамун (както често бе наричан в сериала) или за по-кратко Тутенщайн. И най-хубавото е, че покрай сценария, децата можеха да научат и полезни неща от египетското минало.

4. Yu-Gi-Oh

Yu-Gi

Едно от най-интересните сериалчета, покрай което имаше бум в продажбата на карти, наподобяващи тези в сериала. Някои деца дори организираха дуели, залагайки ценни карти. Е, чудовищата от картите не се биеха на живо, но все пак дуелите бяха доста интересни.

5. Мистичните рицари от Тир-на-Ног

Рицарите от Тир на Ног

Подобно на Power Rangers, в сериалчето ставаше дума за група избрани младежи, които се преобразяваха, получавайки супер сили, с които да спасят света от злото.

Разликата бе, че битките не бяха в съвремието и вместо супер коли, мотори и съвременни костюми, героите се преобразяваха в рицарски доспехи, действието се развиваше в средновековието и битката беше с дракони и редица вълшебни чудовища.

Още интересни филмови заглавия, дублирани на български, можете да разгледате в статията ни “9 филми с бг аудио, които трябва да гледате”.