последни

Закуска на колела (1984) / Wheels on Meals

“Закуска на Колела” е един от най-ранните филми на звездата Jackie Chan, преди той да “изгрее” в САЩ.

Wheels on Meals

Закуска на колела – постер

Резюме: Какво ще стане, ако сте китаец, продаващ закуски в Испания и един ден на пътя Ви се изпречи млада, красива испанка, с невероятно тяло, която искате да “свалите”, но тя дори не Ви поглежда? Какво ще направите, ако я видите на място, където се събират проститутки? А какво ще стане, когато разберете, че е откраднала парите на свой клиент и след това по стечение на обстоятелствата е дошла, за да се скрие при Вас? Какво ще стане, ако приемете да я подслоните във Вашия дом, а тя за благодарност ограби и Вас, а в последствие Ви въвлече във своите проблеми?

Именно това се случва във филма “Закуска на колела”. Двамата китайци, чиито имена са Биао Юен и Чан работят именно като продавачи на бързи закуски в Испания. Чан е доста флегматичен и може да се каже също ленив шегаджия, а в същото време неговия партньор Юен е изключително отговорен и спретнат. Може да се твърди дори, че е перфекционист. В един съвсем обикновен работен ден, те се запознават с една красива испанка (крадла), която успява да им “завърти” главите, а заедно със това, обръща тяхното ежедневие с главата надолу. Съперничейки си за нейното внимание чрез използването на доста смехотворни методи, те дори не подозират какво ги чака – младата красавица успява да ги обере, а в същото време и да ги намеси в схватка с арогантни рокери. И това далеч не е всичко! Освен това, тя ги забърква и с мафията, чиято мишена ги прави, а на всичкото отгоре “благодарение” на нея, по петите им тръгва и самопровъзгласил се за частен детектив, но пък за сметка на това с полукриминални наклонности китаец /Само Хунг Кам Бо/.

Дали ще успеят момчетата да се измъкнат от кашата, в която успява да ги забърка набързо красивата испанка? А може би те са ключът към разрешаването на една отдавна запланувана голяма конспирация? Само, ако гледате филма, ще разберете.

Любопитна информация е, че финалната сцена от “Закуска на колела” е била заснета в истински, реален средновековен замък, намиращ се в Испания. Също така двубоят между Jackie Chan и Бени “The Jet” Уркидес (шампион по кикбокс), който играе един от лошите, бива признат единодушно от зрителите за една от 3-те най-атрактивни сценични схватки в историята на киното.

В ролите: Джеки Чан, Юен Биао, Бени Уркидез, Само Хунг, Херб Еделман, Лола Форнер, Сюзана Сантис, Кит Витали, Мерседес Алберт и др.

Режисьор: Саммо Хунг Кам-Бо

Държава: Хонг Конг и Испания

Година: 1984

Жанр: Екшън, Комедия, Криминален

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*