Четири съвета за решаване на проблема с бързото изхабяване на батерията на смартфона

През последните години смартфоните се превърнаха във важна част от ежедневието ни. Използването на мобилен интернет вече надминава това през настолен компютър, а все повече хора предпочитат да достъпват именно през телефона си социалните мрежи, новинарските сайтове, онлайн магазини и други предпочитани от тях услуги. Достъпът до най-новите функционалности обаче си има и своята цена – новите мобилни процесори, все по-големите екрани и новите стандарти за широколентова мобилна свързаност водят до все по-кратък живот на батерията.

Именно това е ахилесовата пета на най-новите модели смартфони и най-чест повод за оплакванията на потребителите напоследък. Повечето модерни апарати се изхабяват за по-малко от един ден, ако се използват динамично. А това означава, че потребителят често остава без телефон още преди да е дошла вечерта, понякога – дори без да е разбрал това. И съответно може да пропусне важно обаждане или съобщение. По-долу ще ви запознаем с някои от най-ефективните решения на този проблем, налични в момента.

Външна батерия

Можете да решите частично проблема като си закупите външна батерия (т.нар. power bank). Нейното предимство е, че може да зареди вашия смартфон в движение навсякъде и по всяко време, гарантирайки ви пълна независимост от електрическата мрежа. Качествените външни батерии обаче не са евтини и този аксесоар се превръща в още един допълнителен разход към вашия телефон, а и в още едно устройство, което се налага да носите навсякъде с вас.

Настройки за ограничаване изразходването на енергия

Друго възможно решение е да намалите яркостта на екрана или да изключите безжичните мрежи. Предимството на този подход е, че той може да удължи живота на батерията ви значително и не изисква никакви специфични познания или разходи. Какъв обаче е смисълът да имате модерен смартфон, ако няма да използвате пълните му възможности?

Смартфон с наистина голям капацитет на батерията

Това е може би най-добрият избор за активните туристи, за потребителите, които пътуват често в командировки и за всеки, който прекарва по-голямата част от времето си в движение. Модели като ZenFone 3 Max на ASUS могат изцяло да решат проблема с краткия живот на батерията и същевременно – да предоставят на своите собственици пълните възможности на един модерен смартфон. ASUS ZenFone 3 Max например се отличава с 4100 mAh капацитет на батерията си, което му позволява да издържи с едно зареждане цели 30 дена в режим на изчакване. Ако сте фенове на слушането на музика в движение, с този модел можете да слушате любимите си песни в продължение на цели 87 часа – повече от много дигитални плеъри. Освен това той може да издържи 20 часа в режим на 3G разговори, 15 часа гледане на видео съдържание, както и 18 часа браузване през Wi-Fi мрежа.

Смартфон и външна батерия в едно

Потребителите, които използват повече от един телефон, могат да изберат поне единият от тях да е с функция, позволяваща му да зарежда други апарати. ZenFone 3 Max е сред малкото модели, които разполагат с тази функция. Той може лесно да се свърже с друг телефон или таблет, който е останал без енергия, прехвърляйки му част от своя капацитет. По този начин потребителите разполагат със своеобразна външна батерия навсякъде, където се озоват, но без да се налага да закупуват и да носят отделно такава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*