“Национални дни на кариерата” ще срещне стотици потенциални работодатели със студенти, търсещи работа

За 17 пореден път през март и април тази година ще се проведе кариерното събитие “Национални дни на кариерата”. Форумът ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели.

Между 13 март и 4 април в осем от най-важните университетски градове в България – София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов, Бургас и Пловдив – търсещите нови възможности за работа специалисти ще имат шанс да се срещнат на живо с HR специалистите от водещи големи компании в страната, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Сред тях са финансови институции и банки, компании в сферата на ИТ и телекомуникации, производствени, консултантски и търговски фирми, индустриални предприятия, структури на държавната администрация и др.

HR специалистите на компаниите работодатели ще могат да се срещнат и да проведат кратък разговор с всеки, отсявайки неподходящите и в същото време откривайки нетипични кандидати, които иначе не биха кандидатствали за определена позиция. Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да представи по нов, интересен и лесен начин какви стъпки трябва да извърви всеки човек, за да изгради успешна кариера.

Всички желаещи могат да посетят сайта на събитието, където ще открият кои компании ще участват тази година. По време на изложението участниците ще имат възможност да се срещнат лично с представителите на над 160 компании изложители, които ще презентират себе си креативно и иновативно. Комуникацията е лице в лице и това ще им помогне да влязат в контакт и да опознаят организацията много по-лично, отколкото позволява едно общуване по мейла, например.

Събитието е подходящо за всички, които искат да натрупат опит в провеждането на интервюта за работа; да разберат кои са знанията и уменията, които са им необходими в бъдеще; да се запознаят с начина на кандидатстване за работа в реални условия; да не се притесняват при бъдещи срещи с работодатели, както и да се запознаят лично с хората, които избират новите служители на компанията.

Тази година един от акцентите за дошлите до залите ще бъде и възможността да се потопят във виртуалната реалност (VR) на специалните демонстрационни щандове. В София те ще са няколко на брой, на всеки щанд ще има налично различно съдържание, така че само обиколилите цялото изложение ще успеят да се насладят на всяка от виртуалните среди.

“Национални дни на кариерата” се организира от JobTiger, а генерален спонсор на събитието е Нестле България. Входът за посетители е безплатен.

настаняване

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*