Как да сложа 3D фототапет на стената?

Запознали сте се подробно с най-иновативните начини за декорация на вашия дом и сте се спряли на 3D фототапет за стените в някои от стаите във вашето жилище. Но се питате как сам да сложа 3D фототапет във Fototapeti24.com на стената си? Чудите се как е възможно да се справите без да има неприятни последици, които биха могли да бъдат предпоставка за евентуалното отстраняване на декорацията. Тоест от ефекта да се получи дефект. Но не се безпокойте, не ви е нужен някакъв огромен опит, за да сложите, закупения от вас 3D фототапет по-най добрия начин. Просто трябва да следвате няколко важни стъпки за качествен резултат.

Как да сложа 3D фототапет на стената?

Фирмата Фототапети 24, която предлага всякакви видове фототапети както стандартни, така и 3D, подробно и детайлно разяснява стъпка по стъпка как изглежда процесът на залепянето им. При поръчка от техния онлайн магазин, вие получавате и подарък лепило, което има съществено значение за качественото залепяне. Има няколко етапа, които трябва да спазите за правилното изпълняване на тази лесна задача – залепяне на 3D фототапет.

1) Трябва да подготвите стената, на която ще поставите, избрания от вас 3D фототапет.

Повърхността на стената трябва да бъде загладена, почистена и подсушена предварително. Всички неравни повърхности е добре да бъдат шпакловани. Ако имате стари тапети, те трябва да бъдат напълно премахнати.

2) Трябва да подготвите предварително точната последователност на частите на 3D фототапет, които образуват цялостното изображение.

Осигурете си достатъчно голямо пространство пред стената, на която ще поставяте съотвения 3D фототапет. Подредете последователно всички части на изображението и се подсигурете, измервайки стената и фототапета. Ако не е на цялата ви стената, отбележете с молив къде точно трябва да бъде залепен.

3) Трябва да подготвите предварително и сместа, с която ще лепите.

Лепилото, което е приложено в комплекта от Фототапети 24, е концентрат, който трябва да бъде разтворен във вода. Целта е да се получи хомогенна смес под формата на паста. Изсипете лепилото в съд със студена вода около 1,5л или 2л (спрямо размера на фототапета) и разбъркайте добре няколко пъти с кратко прекъсване между сесиите. След това оставете сместа настрана да почине, за да нагласите частите на тапета и преди употреба разбъркайте отново.

4) Готови за действие

След като сте извършили внимателно всяка една стъпка от изброените, е време да нанасяне на лепилото върху хартията. Това става много внимателно и равномерно. Важно е всички краища на 3D фототапета да са покрити с лепило. Щом сте се уверили, че всички ъгли са намазани със сместа, по-най бързия начин (до 2 минути) започнете лепенето отгоре надолу. Ако някъде се образуват балончета с въздух, ги отстранете с изтласкващи движения от центъра към страните. Докато все още лепилото не е засъхнало, почистете остатъка с навлажнена кърпа. При евентуално неравномерно полагане на фототапета е добре по-най бързия начин да се отлепи и да се постави отново.

5) Насладете се на изображението

Това, което остава да направите, е да изчакате всички части да изсъхнат. Това става бавно на препоръчителна температура 20°C.

Можете да изберете 3D фототапет за вашия дом от каталога на онлайн магазин www.fototapeti24.com. Ще видите голямо разнообразие от различни тематики, които удовлетворяват дори и най-големите капризи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*