Зов за помощ: Състоянието на Александър-Робърт се влошава

Състоянието на бебе Алекс, което се нуждае от спешна чернодробна трансплантация в чужбина, се влошава. Детето е със запушени жлъчни пътища и заболяването му прогресира по-бързо от очакваното.

Семейството му е получило дата за хоспитализация в болница в чужбина – 30 юли. Вече е събрана голяма част от сумата, необходима за лечението на 4-месечното момче, но тя все още не е достатъчна.

Ето и неговата история:

Александър-Робърт има два месеца. Най-късно до 15.08.2019 г. семейството му трябва да събере 500 000 лв., за да му се направи .

Роксана и Божидар Ангелови от Равда са млади родители, радващи се на растящото здраво дете, до фаталната за тях дата 12.05.2019 г., когато всичко се преобръща. Тогава детето започва да се чувства зле и родителите му веднага тръгват за спешен преглед в Бургас.

До пристигането им детото изпада в безжизнено състояние и след множество изследвания и скенер се установява, че има десностранен субдурален хематом с дислокация (кръвоизлив в мозъка). Проведена е по спешност десностранна краниотомия с евакуация на хематома (спешна животоспасяваща операция). При проследяване (КТ на глава от 13.05.2019) се установява хиподенсна исхемична зона вдясно париетоокципитално с дължина около 45 мм.

Александър-Робърт преживява операцията, въпреки скептицизма на лекарите, и започна следоперативния период: командно дишане, лежене в реанимация, вливане на медикаменти и най-тежкото чакане, дали детето ще се пребори и с това.

След стабилизиране на състоянието му, на 21 май Алекс бе транспортиран в клиниката по педиатрия в Пловдив. Състоянието му отново е тежко – прогресиращ Иктер /жълтеница/, ахолични изхождания и данни за Хепатоспленомегалия /уголемен черен дроб/. Детето прекарва още 6 дни в реанимация.

След провеждането на много изследвания е поставена окончателната диагноза: липса или запушване на жлъчните пътища. Единственият шанс на Алекс да живее е СПЕШНА ЧЕРНОДРОБНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ в чужбина.

По желание на семейството на 11.06.2019 г. детето е прието в Клиника по гастроентерология на СБАЛДБ “Проф. Иван Митев” гр. София за допълнителни изследвания и лечение.

„В момента сме все още в болницата, където състоянието на нашето юначе се следи от специалисти до деня на заминаването ни за лечение в чужбина. За да заминем там, където могат да спасят моето дете имаме нужда от ВАШАТА ПОДКРЕПА. Алекс няма време за губене, защото всяко забавяне може да бъде фатално! Имаме насрочена дата за 15.08.2019 от болницата в Хановер. Въпреки всички нещастия, които ни сполетяха, Александър – Робърт продължава да се бори и да ни дарява с усмивки всеки ден. Желанието за живот грее в малките му очи! Помогнете на малкото ни слънчице да изживее един щастлив и пълноценен живот“ – споделят с надежда неговите родители Роксана и Божидар.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи като дари средства по банков път:

Левова банкова сметка в Райфайзенбанк :
IBAN BG39RZBB91551010756830
Александър – Робърт Божидаров Ангелов
Alexander-Robert Bozhidarov Angelov

или през сайта Helpkarma.com:

https://helpkarma.com/campaign/da-darim-jivot-na-bebe-aleksandar-robart-574

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*