Пет любопитни факта за SЕО

SЕО е може би най-неразбраната дейност в средите на онлайн маркетинга, защото не може да се види или пипне, а хората не са съвсем сигурни какво точно правят специалистите по оптимизация на сайтове за търсачки. Вероятно сте чували оплаквания от някои собственици на сайтове, които са инвестирали в SЕО и очакванията им не са останали оправдани, както и легенди за „черната“ и „бяла оптимизация“, но ако искате вашият сайт да работи и да се класира напред в търсачките, то трябва да се доверите на качествени специалисти и да ги оставите да свършат своята работата.

Ако се питате как да ги откриете, горещо ви препоръчваме да посетите сайта www.bseo.bg и да разгледате предлаганите от агенцията услуги, които със сигурност ще ви заинтригуват.

А за да разберете по-лесно в какво се състои работата на един специалист в тази сфера, ви представяме пет любопитни факта за SЕО:

1. Първите 5 URL адреса на SERP получават 75% от кликванията на потребителите.

Това разбира се не е изненада, защото повечето от нас откриват това, което търсят още в първите няколко резултата от търсенето си и точно този резултат очаквано трябва да е по-висок.

2. Google държи 85% от пазарния дял на търсачките.

Този стабилен процент, макар и занижен през последните години, наистина изглежда впечатляващ. Още по-интересен е факта, че през 2010 година гигантът е притежавал 90% от пазара в Западна Европа.

3. Търсенето и имейлите са основните интернет дейности.

Всичко се върти около търсенето и то няма нужда от коментар, но може би трябва да напомним, че имейлът е най-ефективният канал за достигане до вашата аудитория и прилагането на стратегия за имейл маркетинг е силно препоръчително.

4. Заглавията на страниците са най-важният елемент след съдържанието.

Текстът и съдържанието на вашите статии е от значение, но всъщност именно заглавието е това, което кара хората да се спрат на вашия уеб сайт и да продължат да четат. Според статистиката, хората задържат около една секунда погледа си върху едно заглавие, преди да го прехвърлят към следващото, а това означава, че имате само 1 секунда, за да привлечете вниманието им с малкото думи, които можете да съберете в него.

5. Близо 80% от потребителите игнорират платените реклами

Останалите 20% се интересуват от платените реклами, което на фона на милиардите търсения е голяма цифра. Но съотношението показва, че органичните резултати са това, към което трябва да се стремите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*