последни

 Колко бебешки дрехи ви трябват?

 

Пет бодита или 50? Колко ританки? А дали трябва да купувате много блузки? Това са само част от въпросите, които стоят пред всеки млад родител. Без значение дали избирате дрехи за момиче или за момче, е трудно да уточните точния брой бебешки дрехи, които да поставите в списъка за пазаруване.

Истината е, че бебетата растат бързо и детето ви няма да се впише в определени размери много дълго. Вярно е също така, че наличието на много варианти за облекло за бърза смяна на облеклото може да бъде удобно решение, особено когато се случат „инциденти”. Но все пак от колко дрехи всъщност се нуждае вашето бебе?

Помислете за прането

Честотата на пране има голямо значение за това колко дрехи трябва да имате под ръка. Но все пак е добре да имате някаква ориентировъчна бройка и да коригирате числата според личните нужди.

Ако планирате да перете веднъж седмично, умножете числата по две.

Ако перете всеки ден, можете да намалите числата наполовина.

Помислете за размерите

Може да се изкушите да купувате дрешки само за новородени, но имайте предвид, че много бебета бързо ще ги надраснат. И така, какви дрешки да купите за вашето бебе:

 

Седем бодита или комбинезони

Бодитата могат да служат като леко облекло през лятото или като долно през зимата (има и варианти на боди с дълъг ръкав ). Седем ще са достатъчни, ако перете няколко пъти седмично.

Три до пет ританки

Те ще ви трябват за зимните месеци, но са удобни и практични.

Две шапки

Шапките са важни в първите седмици и месеци, за да поддържат главата на бебето топла, изберете модел според сезона и имайте две – една, която бебето да носи и една за пране. В по-студен климат шапките от руно също са приятни за използване.

Пет чифта чорапи

Дори през лятото трябва да сте сигурни, че краката на бебето ви са топли.

Съвет: Изберете ги всички в един цвят, за да комбинирате.

Два до три пелени

Задължителни и за топлите, и за студените месеци. Уверете се, че бебето ви е завито, защото е изключително чувствително в този период.

Спален чувал – два броя

Те са страхотни за малките, особено когато започнат да се движат, защото ви гарантират, че са винаги завити.

Ако очаквате зимно бебе добавете два пуловера или суичъра, ръкавички, зимно чувалче, поне две детски якета, обувки с вълна, дебело одеяло.

Това, разбира се, не изчерпва списъка, но е едно добро начало, от което да започнете.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*