Фен среща с Китодар Тодоров дава началото на тридневен автокино фестивал в Сливен

Паркингът на Kaufland в града се превръща в киносалон на открито

 

Фен среща с актьора от хитовия български филм „Жълт Олеандър“ Китодар Тодоров ще открие тридневния кинофестивал на паркинга на Kaufland в Сливен този петък. Събитието е част от програмата на уникалното по рода си автокино, което най-голямата търговска верига у нас организира първо в София, а след това и в различни градове на страната. Инициативата се провежда съвместно с партньорите на Kaufland от „Автокино“.

На 14 октомври известният актьор ще се срещне със своите почитатели в Сливен в 19:00 часа, а веднага след това ще започне и прожекцията на най-актуалното филмово заглавие с негово участие – черната комедия „Жълт Олеандър“. В трите дни на фестивала паркингът на Kaufland в Сливен ще се превърне в истински киносалон на открито. В него любителите на българските филми ще могат да се насладят на едни от най-успешните родни ленти от последните две години като хита на Ники Илиев „Завръщане“ 2 и драмата, вдъхновена от живота и творчеството на поетесата Петя Дубарова – „Петя на моята Петя“.

Сливенчани ще могат да гледат тези и други заглавия от удобството на своите автомобили, като звукът на филмите ще бъде предаван от нискочестотно FM радио и ще се приема директно от радиото на всяка кола. Специално за тридневното събитие пред хипермаркета на Kaufland в града ще бъде издигнат и екран от 50 м². Повече информация за прожекциите и билетите могат да бъдат намерени на страницата на организаторите.

От края на юли досега в рамките на съвместната инициатива между „Автокино“ и Kaufland България са се провели повече от 100 прожекции на избрани родни заглавия. Освен че популяризира най-новите български филми и среща публиката с известни актьори и режисьори, автокиното под звездите се провежда и в контекста на One Stop Shopping концепцията на търговската верига. Нейната цел е да превърне хипермаркетите на Kaufland в  истински търговски и общностни центрове, в които на една място да се предлага все по-голямо разнообразие от услуги и възможности за прекарване на  свободното време.

Автокино фестивалът в Града на стоте войводи ще продължи от 14-и до 16-и октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*