Небивала земя (2011) / Neverland

Neverland 2011Резюме: Какво ще гледате в “Небивала земя”?

Деца, изоставени в дом за сираци и приютени от небивало добър фехтовач и в същото време имащ огромен дълг, на име Джими Хук. Питър (най-върлия поддръжник на Джими) иска да стане негова дясна ръка. Той и неговата улична банда ежедневно се занимават със джебчийство, за да преживяват, а Джими е ръководителят, който ги съветва къде да направят следващия си удар.

Един ден фехтовачът споменава на децата за строго охранявано място, което трябва да ограбят. Те обаче биват разколебани, поради сложността на задачата. В последствие техният настойник се отмята от предложението и насаме споделя на Питър, че ще заръча на друг да свърши работата и че те трябва да забравят за нея.

Питър, обаче вижда добра възможност да се докаже и да стане партньор на Хук, затова излъгва бандата, че трябва да направят удара. И така, те успяват да се доберат на мястото, но техния кумир разбира за “тайния обир” и ги открива на мястото. Тогава той открива и вълшебното кълбо – това, за което е искал да бъде обран магазина.

Ненадейно, обаче “почуква” върху него и магията ги отвежда на една съвсем различна земя, в един съвсем различен свят, където крокодилите са в пъти по-високи и големи от хората, където на едно място могат да се срещнат пирати, индианци и горски човечета. Едно вълшебно място, където красивия слънчев остров се намира близо до заснежена земя. Пълно с потайности, приключения и изненади място – “Небивала земя”.

Наивността на Питър не само, че ще навлече проблеми на неговите приятели, но също така ще забърка в “кашата” индианците, пиратите и горските човечета.

Ще успее ли Питър да спаси бандата си? На кого трябва да се довери – на “свирепите” (както ги описват пиратите) индианци или на безскрупулните пирати?

Има ли предател сред на пръв поглед “сговорната дружина” на Питър?

Това можете да узнаете единствено, ако гледате Neverland (Небивалата земя).

Режисьор: Ник Уилинг

В ролите: Кийра Найтли, Ана Фриъл, К’орианка Килчър, Рис Айфанс, Чарли Роу, Джордж Агилар, Боб Хоскинс, Патрик Гибсън, Чарлз Данс, Кас Анвар, Раул Трухильо, Джеймс Ейнсуърт.

Държава: Великобритания

Година: 2011

Жанр: Приключенски, Фентъзи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*