Hardcore Game Jam се завръща през февруари в София за най-запалените създатели на игри

Hardcore Game Jam – най-култовото 48-часово предизвикателство за създаване на видео игри, насочено към хардкор game dev феновете, се завръща за трето издание този февруари (3-5 февруари) в Sofia Lab – ресурсен център за тестване на иновации в областта на културата и дигиталната трансформация, изследванията, анализите и образователните програми.

Събитието е част от Global Game Jam (GGJ) – ежегоден хакатон за разработка на игри (видео и настолни), който се провежда едновременно в цел свят вече 14 години. През 2023 г. участие в глобалното събитие ще вземат 665 локации от над 100 държави и десетки хиляди разработчици и гейм ентусиасти. Hardcore Game Jam е единствената локация на Global Game Jam 2023 в София, а другите български градове, част от инициативата са Пловдив, Габрово и Велико Търново. На всяка локация участниците се събират за 48 часа, за да разработят игри в малки отбори по зададена на глобално ниво тема, която е еднаква за всички джемове и се обявява в деня на GGJ.

Game Jam форматът е чудесен начин за всички ентусиасти, създаващи игри, а и тези, които тепърва планират да започнат кариера в тази сфера, да се забавляват и получат нови знания и умения.”, споделя доц. д-р Ангел Ангелов Марчев, който е един от организаторите на game dev хакатона – “Участниците работят в екип, помагат си и резултатите са наистина впечатляващи, независимо от краткото време, което имаме.”

В рамките на един Hardcore game jam уикенд (3-5 февруари) дизайнери, програмисти, саунд дизайнери и други професионалисти, не само от технологичната сфера, ще се съберат, за да се забавляват и изпитат уменията си в създаването на прототипи на игри за изключително кратък период от време –  само 48 часа. Hardcore Game Jam е отворен за всички, които се интересуват от темата – входът за хакатона е свободен, но изисква предварителна регистрация – http://bit.ly/hcgj-23.

Партньори на събитието са SofiaLab, Incineration Productions, Coca-Cola HBC Bulgaria, Sofia Game Night и Next Level Gaming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*