последни

Историята на Човека от стомана се разкрива в „Супермен: Призвание“

За пръв път на български излиза комикс за легендарния супергерой Супермен

 

„Супермен: Призвание“ с текст от Марк Уейд и рисунки на Лейнил Франсис Ю и Джери Алангилан е култова лимитирана поредица, която излиза на български в събрано издание с логото на Artline Studios. Тя вплита една позната, но внушителна и пъстра легенда в съвсем нов епичен разказ – битка за спасяването на завета на Криптон и бъдещето на Метрополис.

Супермен е символ на американската попкултура и основните му черти са добре познати: единствен оцелял от обречена планета, изпратен на Земята като бебе, осиновен и отгледан от фермери в Канзас, отдаден на двойствен живот като възпитан репортер и Последния син на Криптон.

От дебюта си през 1938 г. насам легендата за произхода му е разказвана многократно, но сега за пръв път най-големите въпроси получават своя отговор: защо Супермен е такъв, какъвто е? Дали защото доброто му сърце го насърчава да води нестихваща борба за истина и справедливост, или има и друга причина? Какво е да си герой в днешния свят? И защо мъж, способен да лети и да повдига танкове, би избрал да се крие зад чифт очила? Авторите отговарят на тези въпроси в „Супермен: Призвание“.

Изданието  включва и бележките на Уейд, размислите по всички промени и ранните скици на Ю. Broken Frontier пишат: „Призвание“ има всичко, което феновете на Супермен биха могли да поискат… Марк Уейд е роден да пише Супермен.“

В комикса присъстват екшънът, приключенията и хуморът, изграждащи легендата за Супермен вече повече от 80 години.

 

Марк Уейд, автор на бестселъри на New York Times, е писал за голямо разнообразие от известни попкултурни герои и франчайзи, от Супермен, през Междузвездни войни, до Лигата на справедливостта, до Спайдър-мен и много, много други. Неговото награждавано заглавие, в колаборация с художника Алекс Рос, KINGDOM COME, е един от най-продаваните графични романи на всички времена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*