последни

Инфлуенсъри ще популяризират сред българските младежи защо е важно да се гласува

Млади хора стартират нов проект за насърчаване на гражданската и политическата култура у нас

 

Група млади хора, учили в чужбина, се обединиха, за да стартират нов проект, наречен Razbiram.bg. Проектът има за цел да популяризира гражданската и политическата култура сред младежите в България, като обяснява как функционира държавата и защо е важно да се гласува и да се проявява активност.

Екипът, който стои зад Razbiram.bg, е установил тревожна тенденция сред младите поколения в България, които са откъснати от политиката и не виждат смисъл да гласуват или да се ангажират с граждански инициативи. Чрез своя проект неговите инициатори се надяват да преодолeят тази пропаст и да образоват младите хора за важността на това да бъдат политически и граждански активни.

Razbiram.bg работи с редица инфлуенсъри, за да достигне до по-младата аудитория, която обикновено не се ангажира с политика. Проектът използва онлайн платформи и медии за разпространяване на информация и ангажиране на аудиторията.

“Вярваме, че всеки човек има право да разбере как функционира държавата и защо е важно да бъде политически активен”, заяви Иван Иванов, представител на екипа на Razbiram.bg. “Като популяризираме гражданската и политическата култура, се надяваме да дадем възможност на младите хора да участват активно във формирането на бъдещето на страната си.”

Проектът ще включва редица ресурси, включително статии, видеоклипове и инфографики, които ще разбиват сложните политически понятия и ще ги правят достъпни за всеки. Екипът зад Razbiram.bg вярва, че като предоставя точна и ангажираща информация, може да помогне за насърчаването на по-информирани и активни избиратели.

Razbiram.bg е непартиен проект, който се ангажира да популяризира гражданската и политическата култура сред младите хора в България. Екипът приветства мненията и отзивите на обществеността и насърчава всички да се включат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*