последни

Netflix подготвя анимационен сериал “Stranger Things”

Стрийминг гигантът Netflix обяви днес, че подготвя нов анимационен сериал, базиран на един от най-големите си хитове – “Stranger Things”. Въпреки че все още не се разкриват много подробности, стана ясно, че в разработването му ще учасват създателите на Stranger Things – братята Дъфър, както и продуцентът Шон Леви.

“Винаги сме мечтали за Stranger Things в духа на съботните сутрешни анимационни филми, с които израстнахме и които обичаме. Много е вълнуващо да виждаме тази наша мечта реализирана“ – споделят братята пред Variety.

Вече тече подготовката на последния пети сезон на оригиналния сериал. Той, както и анонсираната днес анимация, далеч не са единствените проекти във вселената на Stranger Things, които са в процес на подготовка. По-късно тази година се очаква да стартира VR, сред плановете на Netflix е и провеждането на спин-оф шоу на живо.

Сред останалите проекти на братята Дъфър е и сериала Death Note (базиран на филма, който се появи в Netflix преди няколко години), както и адаптацията The Talisman по книга на Стивън Кинг и Питър Страуб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*