Как да търсим в Google?

Знаете ли, че оптимизация за Google обикновено е процеса, който помага на потребителите да откриват по-лесно информацията, която ги интересува?

Съществуват т.н. “ключови думи”, чрез които ежедневно търсят милиони хора в търсачката. Може и да не знаете, че се казват така, но със сигурност ги употребявате ежедневно!

Например, ако искате да си купите евтина рокля от интернет, то вероятно търсите ще изпишете в Google “евтина рокля цени” или пък “цени на рокли” или пък “евтини магазини за рокли” – това са фрази, които изписвате и на базата, на които се извеждат резултати.

Търсачката използва специално разработени алгоритми, чрез които като резултати Вие получавате сайтове, които максимално се доближават до това, което търсите.

За повечето сайтове се грижат пък т.н. фирми за seo оптимизация за Google търсене, които се стараят да подобрят класирането в органичните резултати, на съответния сайт. Тези фирми извършват анализ на търсенията по ключови думи, конкуренция, сайтове и т.н. като по този начин определят думите, по които Вие бихте потърсили, например да си закупите рокля от интернет.

А как да търсите ефективно Вие?

Интернет е едно огромно пространство. Може да се твърди, че е един електронен свят, в който ежедневно се публикуват милиони статии и други материали като изображения, видеоклипове, документи и т.н.

И ако не търсите правилно, то няма да можете да откриете точния резултат.

Да кажем, че искате да си купите евтини кецове.

Ако потърсите в Google цени на такива, изписвайки в търсачката ключовата дума “кецове”, то ще се покажат твърде общи резултати – най-вероятно, които ще са от типа “Какво е това кецове”, “Кога са се появили кецовете”, “Какви кецове са на мода през тази година”, “Маркови кецове” и т.н.

Тези резултати, обаче изобщо не Ви устройват!

Защото реално ще попаднете на много и полезна информация, но не и точната, която Ви интересува.

Тогава какво да изпишете?

“Евтини кецове цени”, “Евтини кецове”, “Магазини за евтини кецове”, “Магазин за евтини кецове” и т.н. Това са примерни ключови думи, на базата, на които чрез използването на алгоритъм, търсачката Google ще изведе онлайн или офлайн магазини, които предлагат именно ЕВТИНИ кецове. Продават ги и Вие можете да си ги закупите от съответния магазин.

По същия начин се действа и при други търсения.

Тоест, изписването на цяла фраза и т.н. ще Ви помогне да получите много по-точни резултати, отколкото, ако търсите по общи думи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*