последни

В разгара на състезанието…

Вчера (15 септември 2013 година) официално приключи записването за състезанието “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”. В предпоследния ден, в който кандидатите имаха шанс да заявят желанието си за участие бяха около 70, но в неделя – последния ден от записването, техния брой значително се увеличи. Точния брой на записаните участници е 223 като някои от тях участват с няколко сайта.

В състезанието всеки ще може да приложи придобитите умения и знания по SEO оптимизация и съответно да се докаже като професионалист. Въпреки, че сред участниците има и начинаещи, важно е да вметнем, че повече хора са seo специалисти, трупали професионален опит през годините и оптимизирали успешно редица сайтове.

Победителят е само един, но това не означава, че този който ще спечели е единствения най-добър. Напротив!

Нека не забравяме, че освен умения, seo оптимизаторите ще използват своя наличен ресурс, за да победят в състезанието. Тоест, някои от тях имат фирми и съответно екип, който ще се фокусира и върху състезанието, освен стандартните професионални ангажименти. Броят на сайтовете или възможността за получаване на връзки е също добра възможност, от която участниците ще могат да се възползват, ако имат в наличност подобен ресурс.

И въпреки това, тук късмета (освен умения и ресурси) – също ще бъде от значение.

Нека не забравяме, че състезанието е с 6-месечна продължителност. То започна на 3-ти юни 2013 година и финала е на 15-ти декември. За този период е твърде вероятно да бъдат пуснати Google ъпдейти, които ще оценят съдържанието в сайтовете, както и качеството на връзките.

Това означава, че е твърде вероятно да има сериозно разместване в т.н. Google SERP.

Не можем да пропуснем и междинния етап от награждаването, в който бяха раздадени 9 чанти на участниците класирали се от 2 до 10-то място с най-много фейсбук харесвания и споделяния (сумарно), а победителят спечели аксесоари за лаптоп.

В края на състезанието пък (което приключва на 15-ти септември 2013 година в 12:00 часа, на обяд) ще бъдат раздадени и големите награди. Победителят в SEO състезание 2013 за ключовата фраза “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?” ще спечели награда от 5 000лв, а “подвластникът” класирал се на второ място ще спечели почивка за двама.

Участниците, които са успели да класират в топ 100 в Google по текущата ключова дума ще имат възможност да спечелят един ултрабук Acer, който ще бъде разигран в томбола между тези участници.

Остава само да следим със интерес тактиките, които прилагат участниците и да видим кой ще се класиа по “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?” на първо място. 😉

Организатор и спонсор на SEO състезание 2013 са socialevo.net и notebook.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*