Пияният майстор (1978) / Drunken Master

Пияният майстор - един от първите филми на Джеки Чан

Пияният майстор – един от първите филми на Джеки Чан

Във филма “Пияният майстор” се разказва за младият и доста разглезен Уонг, който е изпратен на обучение при своя вуйчо – майстор по бойни изкуства, който обаче е доста алкохолизиран… Естествено, когато го вижда, а и заради методи, които се използват при обучението, младежът Уонг бързо се отегчава и решава да избяга, но съвсем случайно попада на местни бабаити. Тъй като Уонг не може да се бие, те го спукват от бой. Това успява да повлияе на “глезльото” и да го амбицира да се обучава. Тази случка отново го връща при неговия вуйчо, който е майстор по бойни изкуства и предишните методи, които са му изглеждали смешни и досадни, вече не са такива в очите на Уонг. Той започва да приема насериозно обучението и изучава “пиянския” боен стил, за да може да си отмъсти на “бандата”, която по-рано го унижи.

Във тази екшън-комедия ще откриете доста добро съчетание между хумор, пластика и доста оригинална хореография, които пък са емблематични за бъдещото творчество на Джеки Чан.

“Пияният майстор” е един от първите филми на Джеки Чан, снимани преди актьора да добие популярност в САЩ. Стилът на актьора, използван в този филм, както и в другите ленти с негово участие успяха да го превърнат в легенда приживе – нещо, което много малко актьори и изобщо творци са успели да постигнат!

Във филма участват: Джеки Чан, Чинг Чианг, Лий Хванг и Гинг Ман Фунг.

Режисьор: Во-пинг Йен

Държава: Хонк Конг

Година: 1978

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*