Ненормални Facebook истории :O

Сигурно сте чували най-различни странни истории, но едва ли сте си помисляли, че Facebook – любимата Ви социална мрежа, може да е “съучастник” на тези 9 необикновени истории:

Невероятни Facebook истории

1. Жената, чиято снимка бе открадната от Facebook и използвана за реклама в Чехия

Кажете всички, сирене! Какъв прекрасен момент за това семейство от Мисури, което позира за тяхната снимка, която да бъде използвана за коледна картичка. Това, което, обаче те не са очаквали е, че снимката ще свърши някъде другаде – далеч от техния хол. Точно така, гигантска версия на изображението е забелязано от стар приятел на семейството, на магазин за хранителни стоки в Прага, Чешка република. Снимката е била използвана без разрешение. Собственикът на магазина Grazie (за който е била използвана снимката), Марио Бертучио е казал, че е взел снимката от интернет и не е имал ни най-малка представа, че тя принадлежи на истинско семейство.

Е, Марио, кажи това на съдията.

2. Жената, която изгуби обезщетението си, заради снимки, публикуване във Facebook

Натали Бланшар, жена от Квебек си е взела дългосрочен отпуск по болест, но е спряла да получава месечни помощи, след като публикувала във Facebook свои снимки, на които се вижда как се забавлява. Година и половина преди жената да напусне своята работа в IBM, в Bromont, защото й била поставена диагноза за депресия, тя е получавала обезщетения и болнични всеки месец от застрахователната компания Manulife.

Въпреки това, на снимките публикувани в социалната мрежа ясно се виждало, че тя се забавлява на плаж, както и по разни заведения, наслаждавайки се на нейния рожден ден. Така че застрахователната компания приела, че вече не е депресирана и спряла да изплаща обезщетенията.

Жената е казала, че е информирала Manulife за своето пътуване и че снимките не са доказателство, че цялостното й настроение се е подобрило.

Лош късмет, Натали. Дано депресията ти не стане по-лоша сега!

3. Младоженецът, който ъпдейтна Facebook профила си пред олтара, по време на сватбата си

Какво трябва да направи младоженеца след като се закълне във вярност и любов? Да целуне булката? Не и на сватбата, на компютърен маниак!

Преди да целуне булката, Дана Хана, разработчикът на софтуер взе мобилният си телефон и актуализира състоянието си “releationship” във Facebook и Twitter. Той също така подаде на новата си съпруга телефон, за да направи същото. Оценяваме факта, че Дана ни държи в течение относно отношенията си, но се надяваме да не прави същото и по всяко време от медения си месец…

Ето го и самото видео от случката:

4. Съпругът, който изостави жена си във Facebook

Разделянето е трудно за всички, но да прекратиш брака си в интернет – идва в повече! Ема Бейди, 35-годишна жена е била шокирана от съобщението, което съпруга й публикувал в социалната мрежа: “Нийл Брейнди приключи брака си с Ема Брейди”. Жената каза, че не е имала ни най-малка представа за това съобщение, докато най-добрата й приятелка от Дания не й се обадила, за да “провери дали тя е добре”.

Бившият й съпруг, Нийл Брейди, който сега живее с майка си, е заявил, че е споменал за разделянето с жена му. И добавил “Бях достатъчно  с нея”.

5. Facebook съобщението, което послужи като алиби и спаси от затвор тийндейджър

Родни Брадфорд, 19-годишното момче, никога не би си помислил, че съобщение написано във Facebook ще се превърне в “паспорта му” към свободата. ” “Къде са ми палачинките?”, написа Родни в събота, 17 октомври, в 11:49 ч. от апартамента на баща си в Харлем”.

Ден след това, младежът е бил арестуван като заподозрян в грабеж. Адвокатът му, Робър Реуланд, който го защитава, използва влизането във Facebook, направено по време на обира като негово алиби. По-късно е проверено от окръжния прокурор, който отхвърля обвиненията веднага, след като Facebook алибито бива потвърдено.

One comment

  1. Това със с*кса ме изкефи… Хаха:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*