последни

Ревю на таблет Lenovo S5000-H

Ревю на таблет Lenovo S5000-H

Новият таблет Lenovo S5000 е изключително стилен, тънък и елегантен! Лекият като перце 7-инчов таблет съчетава в себе си много функционалност и високо качество.

Lenovo S5000 е с размери 116x191x7,9 мм. Той е с широкоъгълен екран и теглото му е 246 г. Таблетът е със заоблени ъгли, скосен в долната част. Цветът е сребърен отзад, а екрана, както и рамката отпред са в черен цвят. Говорителят е разположен в горната част на екрана. В долната предна част на s5000 се намира и логото на Lenovo като освен от пред, марката присъства и в задната част на елегантния таблет.

И като стана дума за екран, 7-инчовия Lenovo S5000-H разполага с HD IPS екран (1280х800) като яркостта е 350 нита, а цветната гама е 60%, което позволява възпроизвеждането на ярки изображения, създавайки реалистично преживяване. 178-градусовия зрителен ъгъл, който е може да се “позволи” в допълнение към IPS технологията, прави стилния таблет подходящ за споделянето на различни снимки и клипове с приятели.

Lenovo S5000 разполага с 2 камери – предна и задна. Задната камера е 5M и с автоматичен фокус и богати цветове. Това позволява заснемането на страхотни снимки и видеа, които са не само с висока резолюция, но и с превъзходно качество! Както вече споменахме, таблета разполага и с предна камера. Тя е 1.6M HD. Това означава, че видео чатовете не просто ще са ясни, но и много реалистични. А правенето на селфита ще се превърне в лесна работа.

С таблета на Леново, можете да използвате безжична връзка, за да достъпвате интернет – посредством Wi-Fi (802.11 b/g/n), а можете и да обменяте информация с други устройства, посредством Bluetooth 3.0.

Всички знаете, че устройствата не винаги имат достъп до безжична мрежа. Е, от Lenovo са помислили и за това. Вече не е нужно да се безпокоите, че вашето устройство S5000 ще остане без интернет, благодарение на 3G/EDGE мрежата (900/1800/1900 MHz), с която можете да го конфигурирате, така че да имате достъп на всяко едно място, достигайки скорости до 42 mbps през мобилната мрежа.

Изненадите не спират дотук!

Още една прекрасна функция е възможността да откриете избран маршрут в града, без да е необходима интернет връзка! Това е възможно благодарение на сателитния GPS, който ще ви води изключително точно по избрания от вас машрут.

S5000 разполага с операционна система Android™ Jelly Bean 4.2. Тя е бърза и много отзивчива. Тя ви дава достъп до любимите ви приложения, а също и игри – посредством Google Play магазина. S5000 ще бъде също надстроен и до Android 4.3.

Таблета поддържа USB OTG (On the Go), което позволява на Вашия таблет да се зарежда и да чете от други у-ва – като например USB флашки (като OTG изисква закупуване на отделен кабел), през микро USB port. Той разполага и с 3.5 mm комбиниран вход за аудио/микрофон.

Таблетът на Lenovo може да се похвали още и с дългия живот на батерията (3450 mAh Li-Ion Polymer). Той предлага до 8-часово сърфиране през WiFi само със едно единствено зареждане на батерията или до 6 часа непрекъснато гледане на HD видео.

Процесорът е четириядрен – MediaTek 1.2 GHz и в сравнение с най-мощните процесори, които се предлагат към момента на пазара, производителността му е малко под средната.

Ram паметта е 1 GB LP-DDR 2, сторидж-а е 16GB eMMC.

S5000 разполага със акселометър (G-сензор), GPS и сензор за светлина, както и бутони за изключване и регулиране на звука.

Ако си търсите лек и стилен таблет, с много функционалности, високо качество, бързина и издръжливост на батерията – Lenovo S5000 е Вашият таблет!

Той може да бъде намерен на цени от около 300 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*